EkonomiGenelTürkiye

“TCDD 114 KPSS’li ve KPSS’siz Kadrolu Kamu İşçi ve Personel Alımı”

TCDD Kamu İşçi Alımı ve Personel Alımı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, farklı şehirlere yerleştirmek üzere personel alım ilanı yayınladı. TCDD, KPSS’li ve KPSS’siz başvuruları kabul ediyor. Her branşın farklı özelliği bulunduğu için kılavuz incelemesi önem arz ediyor. Kamu personeli alımıyla ilgili anlık ilanlardan haberdar olmak için cep uygulamamızı indirebilirsiniz.

Şehir Listesi

Kocaeli, Ankara, İzmir, Sivas, Malatya, Adana, Afyonkarahisar ve Çankırı şehirlerine başvuru yapabilirsiniz. Size yakın olan şehri seçmeniz önem taşımaktadır. Ülke genelinden başvurular kabul edilmektedir.

TCDD Kurumu Açıklaması

İş sözleşmesi ile 13 kaynakçı (oksijen ve elektrik), 86 makine bakımcı ve 15 makine teknisyeni – motor ve makine (motor tamircisi) alınacak.

13 kaynakçı (oksijen ve elektrik) işgücü talebi KPSS şartı aranarak yapılacak. 86 makine bakımcı ve 15 makine teknisyeni – motor ve makine işgücü talepleri ise KPSS şartı aranmadan yapılabilecektir. İŞKUR üzerinden 30 Ekim 2023 tarihinde yayımlanan ilanlar, ülke düzeyinde çalışma adresine göre 03 Kasım 2023 tarihine kadar başvuruları kabul edecektir.

Belirtilen meslek yüksekokulu programlarından mezun olma şartı aranmaktadır. İlan tarihi itibariyle adayların 36 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

Kaynakçı Alımı

Kaynak Teknolojisi, Kaynakçılık, Kaynak Metalurji, Metal İşleri, Metalurji ve Malzeme, Metalurji Malzeme önlisans mezunları başvuru yapabilirler.

Makine Bakım ve Onarımcısı Alımı

Makine İş Makineleri, Makine Teknisyenliği, Makine Yağları ve Yağlama Teknolojisi, Termik Santral Makineleri, Tesviye Raylı Sistemler, Makine Teknolojisi ve Mekatronik bölümleri mezunları başvuruda bulunabilirler.

Makine Teknisyeni – Motor ve Makine Tamircisi Alımı

Otomotiv Teknolojisi, Makine Motor, Motor Motor, Otomotiv, Oto Elektrik ve Elektroniği, Otobüs Tamir ve Bakım, Otomotiv Endüstrisi, Otomotiv Metep ve Otomotiv Tasarım ve İmalat bölümlerinden mezun olan adaylar başvurabilirler.

Adaylara önemli not: İŞKUR sistemine giriş yaparak iş yeri ünvanına TCDD yazarak arama yapabilir ve ilanlara ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.