EkonomiGenelTürkiye

Vergisiz Telefon Modelleri: ÖTV’siz Telefonda Üst Limit 10 Bin TL!

**Gençler İçin Vergisiz Telefon Satışı Geliyor: AK Parti Gençlere Destek Veriyor**

**Gençlere ÖTV’siz Telefon İmkanı**
Seçim sürecinde AK Parti seçim beyannamesi içerisinde yer alan gençler için vergisiz telefon satışı konusunda çalışmalarda son aşamaya gelindi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan son kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, bir sonraki kabinede konunun gündeme alınacağını belirtti.

**Hazine ve Maliye Bakanlığı Çalışmalarını Sürdürüyor**
Yenişafak Gazetesi’nden Resul Ekrem Şahan’ın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında ÖTV’siz telefon uygulamasının ilk aşamada 10 bin TL’ye kadar olan telefonları kapsaması planlanıyor. Konuyla ilgili açıklamanın kısa süre içinde yapılması beklenmektedir. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise ilk kabine toplantısında yapacağı sunumda ÖTV’siz telefon konusunu da gündeme getirecektir.

**Yerli Üretim Yapan Firmaları Kapsıyor**
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayından geçerse, Erdoğan’ın kabine sonrasında konuyla ilgili açıklamalarda bulunması bekleniyor. Gençlere vergisiz telefon fırsatı yalnızca yerli üretim yapan markaları kapsayacaktır. Bu düzenleme kapsamında Türkiye’de üretilen 15 markanın yer alması öngörülmektedir. Bu düzenlemenin aynı zamanda ülkemizde üretim yapan firmaları destekleyecek şekilde olması da önemle vurgulanmıştır.

**7 Milyon Öğrenci Yararlanacak**
ÖTV ve KDV’siz cep telefonundan, üniversite öğrencilerinin tamamı gelirlerine bakılmaksızın, yüksek okul ve açıköğretimde okuyanlar dahil, 7 milyon öğrenci yararlanacak. Üniversite öğrencilerinin alacakları telefon, tablet ve bilgisayarlardan bir defaya mahsus olmak üzere vergi alınmayacaktır. Akıllı telefon ve bilgisayarlardaki vergi muafiyetinden ise yalnızca ön lisans ve lisans bölümünde eğitim alan öğrenciler yararlanabilecektir.

Vergisiz Telefon Modelleri: ÖTV'siz Telefonda Üst Limit 10 Bin TL!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.