EkonomiGenelTürkiye

2023/2 Ataması Sağlık Bakanlığı’na: Memur Alımı Resmî Gazete’de!

Sağlık Bakanlığı İş İlanları

Sağlık Bakanlığı, memur alımı yapacağını duyurdu. Yapılacak olan alımlar, farklı branşlarda ve pozisyonlarda gerçekleşecektir. Alımlar, Sağlık Bakanlığı ve bakanlığa bağlı diğer kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilecek personeller için yapılacaktır.

Tıp Alanında Uzmanlık Alımları

Uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi, uzman eczacı ve eczacı unvanlarına sahip kişiler, ilk defa yeniden atama ve yerleştirme işlemleri ile alınacaktır. Yerleştirme işlemleri, bilgisayar ortamında yapılan noter kura işlemi sonucuna göre gerçekleştirilecektir. Kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak, ilgili şartları sizlere sunuyoruz.

Personel Alımı Açıklaması

Yerleştirme işlemleri, kurum tarafından yayımlanan müracaat kılavuzuna göre iki aşamada gerçekleşecektir. İlk aşamada, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu bünyesine yüksek lisans veya doktora mezunu olan eczacı ve uzman eczacı alınacaktır. İkinci aşamada ise, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlara uzman tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi, uzman eczacı ve eczacı unvanlarına sahip personel alımları yapılacaktır.

Kamu Memur Alımı Başvuru Şartları

Bu alımlar için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adayların kamusal haklardan mahrum kalmamış olmaları ve sabıka kaydının bulunmaması gerekmektedir. Erkek adaylarının askerlik görevini tamamlamış olmaları beklenmektedir.

Ayrıca, ilk defa veya yeniden atanmak isteyenlerin, 3359 sayılı Kanun gereği Devlet Hizmeti yükümlülüğüne sahip olmamaları gerekmektedir. Uzman tabipler ise başvuru yapabilirler.

Son başvuru tarihi itibariyle, diploma uzmanlık tescili tamamlanmış olması gerekmektedir. Bu tescil, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Başvuruları

Sağlık Bakanlığı, memur alımları için başvuruların 12 Eylül 2023 tarihinden itibaren kabul edileceğini duyurdu. Son başvuru tarihi ise 18 Eylül 2023 olarak açıklandı. Başvurular, PSG sistemi üzerinden online olarak gerçekleştirilmelidir.

Başvuru kılavuzuna https://www.example.com adresinden ulaşabilirsiniz.

2023/2 Ataması Sağlık Bakanlığı'na: Memur Alımı Resmî Gazete'de!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.