EkonomiGenelTürkiye

21 Ekim’de 22 Ayar Bilezik, gram ve çeyrek altın sahiplerine sevindirici bir haber!

İsrail’deki Gerilim Altın Fiyatlarını Yükseltti!

Jeopolitik Riskler ve Altın Fiyatları

İsrail’de yaşanan tansiyonun giderek tırmanması ve son olarak ABD Başkanı Joe Biden tarafından ulusa sesleniş konuşmasında çatışmanın büyüme ihtimaline yönelik sinyaller verilmesi, varlık sahiplerinin ‘güvenli liman’ altına yönelmesine neden oldu. Dünyada bulunan jeopolitik risklerin artması, altın fiyatlarında yeni bir sıçrama yaşanmasına neden olurken, ons altın Ekim ayının ilk haftalarında sert düşüşler yaşasa da gün içerisinde 1997 dolar seviyesini görerek son ayların en yüksek seviyesine ulaştı.

Emtia Piyasalarındaki Yükseliş ve Altın Yatırımları

Emtia fiyatlarının yükselişinin yanı sıra, borsaların teker teker dip yapması, hisse senedine yatırım yapan bazı yatırımcıların yavaş yavaş altına yönelmesine neden olabilir. İslam Memiş gibi ünlü isimler, altının fiyatında beklediği yükselişin gerçekleştiğini ve önümüzdeki haftalarda fiyatların dengelemelerle birlikte aşağı yönlü çekileceğini, ancak kısa sürede tekrar sıçrama yaşanacağını ve altın rekorlarının kırılacağını iddia etmektedir.

Altın Fiyatlarına İlişkin Uyarılar

İslam Memiş, yaşanan yükselişlerin ilerleyen haftalarda belirli fiyat dengelemeleri ile aşağı yönlü çekileceğini belirtirken, çok kısa sürede yeniden bir sıçrama gerçekleşeceğini ve altın tarafında tarihi rekorların kırılacağını iddia etmektedir.

“Altın Gelecek Hafta Sert Düşüş Yaşayabilir”

Kısa vadede, yaşanabilecek insani koridor haberlerinin altın fiyatlarında düşüşe neden olabileceği ve bölgedeki tansiyonun azalmasıyla kurtarma operasyonları ve insani yardımlar gibi iyimserlikler yaşanabileceği belirtilmektedir. Ancak uzun vadede ise İsrail’in kara harekatı düzenlemesinin altın fiyatlarını yeniden yükselteceği ve tarihi rekorların kırılacağı öngörülmektedir.

“Kasım Ayında Altında Tarihi Rekorlar Peş Peşe Kırılacak”

İsrail’in yapacağı kara harekatının ABD ekonomisine zarar vereceği ve altın fiyatlarını yeniden yükselteceği tahmin edilmektedir. Altın fiyatlarının kısa vadeli olarak düşebileceği ancak kara harekatının başlamasıyla birlikte jeopolitik riskin artarak ons altında tarihi yükselişlerin yaşanabileceği öngörülmektedir. Altın fiyatlarının 2057, 2070 ve 2090 dolara kadar tırmanabileceği belirtilmektedir.

Türkiye’de Altın Fiyatları

Türkiye’de de jeopolitik risklerin etkisiyle altın fiyatları yükselmektedir. Gram altın fiyatının tarihindeki en yüksek seviye olan 1870 lirayı test ettiği görülmüştür. Gram altın fiyatının ilerleyen süreçte ons tarafında yaşanacak yükselişlerle birlikte 2023 ya da hatta 2000 liranın üzerinde kapanış gösterebileceği tahmin edilmektedir.

21 Ekim'de 22 Ayar Bilezik, gram ve çeyrek altın sahiplerine sevindirici bir haber!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.