EkonomiGenelTürkiye

Yurt içi uçak biletleri için tavan fiyatları güncellendi, zam haberleri yakında!

Uçak Biletlerinde Yurt İçi Uçuşlarda Zam!

Ekonomik sorunlar nedeniyle Türkiye’de zam furyası devam ediyor. Uçak biletlerinde son zam haberi ise oldukça dikkat çekici. Havayolu şirketleri artık yurt içi uçuşlarda tavan fiyat uygulamasına tabi tutuluyorlar. Bu karar doğrultusunda yeni tavan fiyatlar belirlendi ve kısa bir süre içinde uygulanmaya başlanacak.

Yurt İçi Uçuşlarda Yeni Tavan Fiyatlar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantıda uçak biletlerine zam kararı alındı. Artık havayolu şirketleri yurt içi uçuşlarda bir tavan fiyat belirleme zorunluluğuna sahipler. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenen tavan fiyatı geçemeyen yurt içi uçak biletleri fiyatları artık daha da yükselecek.

Yeni Tavan Fiyatlar Ne Kadar?

Yurt içinde sefer düzenleyen uçaklarda, toplam yolcu kapasitesinin %85’ine denk gelen koltuklar için tavan fiyat artık 1.650 TL olarak belirlendi. Kalan %15’lik kısım ise 2.500 TL’ye yükseltildi. Havayolu şirketleri artık bu tavan fiyatları aşamayacaklar. Yolcu bilet fiyatları bu yeni fiyatlar üzerinden belirlenecek.

Tavan Fiyatların Yıllara Göre Değişimi

Tavan fiyat uygulaması ilk olarak 2013 yılında başlatıldı ve iç hat uçuşları için tek yönde 299 TL olarak belirlendi. 2014 yılında bu tutar 309 TL’ye yükseltildi. 2017 yılında ise tavan fiyatlar 352 TL olarak güncellendi. 2019 yılında ise bu tutar 499 TL olarak belirlendi. 2022 yılında ise önce 599 TL’ye yükseldi ve ardından aynı yıl içerisinde 1.150 TL’ye çıkarıldı. Son karar ile birlikte bu tutar 2.500 TL’ye yükselecek.

Öte yandan havayolu şirketlerinin henüz yeni tavan fiyatlar üzerinden bilet satışına başlamadığı biliniyor. Kararın resmileşmesi için ise Resmi Gazete’de yayınlanması gerekiyor. Şu anda henüz bu adım atılmadığı için uçak biletlerine zam henüz yürürlüğe girmemiş durumda.

Yurt içi uçak biletleri için tavan fiyatları güncellendi, zam haberleri yakında!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.