EkonomiGenelTürkiye

YAŞ toplandı: Genelkurmay Başkanlığı’na atama süreci başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki terfi ve atama dosyalarını görüşmek üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bu hafta Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplanacak. Şura toplantısında, rütbe terfileri ve görev sürelerinin uzatılması gibi çeşitli dosyalar ele alınacak. Ancak en dikkat çekici konulardan biri, yeni Genelkurmay Başkanının belirlenmesi olacak.

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı olarak atanmasının ardından, Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever Genelkurmay Başkanlığı görevine getirildi. YAŞ toplantısında, Musa Avsever’in görevine devam edip etmeyeceği veya yerine kimin atanacağı kesinlik kazanacak.

Genelkurmay Başkanlığı’na atanabilecek isimler arasında Musa Avsever’in yanı sıra, Orgeneral Metin Gürak, Orgeneral Ali Sivri ve Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu gibi isimler de bulunuyor. Hangi ismin atanacağına dair karar, YAŞ toplantısında alınacak.

Ayrıca, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı için de önemli atamalar olabilir. Mevcut komutanların emekliye ayrılması durumunda, yerlerine Kurmay Başkanları ve Komutanlar geçebilir.

YAŞ toplantısında, 5 korgeneralin orgeneral olması için terfi sırası belirleneceği belirtiliyor. Bu terfiler de önemli ve belirlenecek orgeneral sayısı, TSK’daki üst düzey komuta kademesini etkileyecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.