EkonomiGenelTürkiye

Akaryakıta 5.72 TL’lik Brent Petrol Zammı: Zam Zamanki Değer Artışı

Akaryakıt fiyatlarına brent petrol zammı! Yakacaklar ucuzlamıyor mu? – 2023 genel seçimleri öncesinde dolar kurundaki yükselişle birlikte 18 TL bandında olan akaryakıt fiyatları rekor hızda artış göstermeye başlamıştı.

Akaryakıtta devam eden zamlar

Seçim sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in dolar kurunu serbest bırakmasıyla birlikte akaryakıt fiyatlarında rekor artış yaşandı. Hem zamlar hem de hükümet tarafından yapılan ÖTV ve KDV düzenlemesi, fiyatların daha da yükselmesine neden oldu ve 40 TL bandı aşıldı.

Benzin ve motorine brent petrol alarmı!

Akaryakıt fiyatları hızla yükselmeye devam ederken, son zamdan sonra motorin litresi 40 TL, benzin litresi ise 39 TL bandını aşarak rekor seviyede kalmıştı. Araç sahipleri sosyal medyada seslerini duyurmak için kontak kapatma eylemi yaparken, kötü bir haber de brent petrol cephesinden geldi.

Brent petrol fiyatları 2023 yılında 94 dolar seviyesine çıktı ve güncel kur üzerinden 5.72 TL zam yaşandı. Ekonomistler, brent petrol fiyatındaki bu yükselişle birlikte iç piyasada dolar kurunun rekor seviyede olması nedeniyle yeni bir zam dalgası ve akaryakıt fiyatlarında 50 TL barajının aşılabileceği konusunda uyarıyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki son durum

Akaryakıt sektörü temsilcileri, dolar kurunu ve brent petrol fiyatını yakından takip ettiklerini belirterek, bu iki faktörün de artmaya devam etmesi durumunda zamın kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, ÖTV indiriminin gerekliliği vurgulanarak hükümetin yüksek vergilerden vazgeçmek zorunda kalabileceği ifade ediliyor.

Akaryakıta 5.72 TL'lik Brent Petrol Zammı: Zam Zamanki Değer Artışı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.