EkonomiGenelTürkiye

65 Yaş Aylığı, Dul ve Yetim Maaşları İçin Yeni Zammın Detayları! Hükümetten Toplu Sözleşme Teklifi!

65 Yaş Yaşlılık Aylığı, Dul ve Yetim, Engelli Evde Bakım Maaşı için Toplu Sözleşme Zam Teklifi

2023 TİS Zam Oranları

Hükümet, memur, emekli, 65 yaş aylığı alanlar, dul ve yetim aylığı alıcıları ve engelli evde bakım maaşı alıcılarını ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerine başladı. Bu görüşmelerde açıklanacak rakamlar, milyonlarca kişinin maaşlarını etkileyecek. 2024-2025 yılları için belirlenecek mali ve sosyal haklar için hükümetin ilk zam teklifi açıklandı. İşte detaylar…

2023 TİS Zam Oranları – 65 Yaş Aylığı, Dul ve Yetim Aylığı, Engelli Evde Bakım Maaşı

TİS görüşmeleri, 3.7 milyon memur ve 2.7 milyon emekliyi etkilemektedir. Görüşmeler 1 Ağustos 2023 tarihinde başladı ve Ağustos ayının sonuna kadar sürecek. Hükümetin resmi zam teklifi ise yarın açıklanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili yaptığı son açıklamada, “Müzakerelerin tüm tarafları memnun edecek şekilde sonuçlanacağını umuyoruz. Bugüne kadar milletimizden gelen talepleri hiçbir zaman geri çevirmedik.” dedi ve uzlaşma konusunda umutlu olduklarını belirtti.

EYT Staj Çıraklık-Sigortası Mağdurlarına Müjde!

EYT staj çıraklık-sigortası mağdurlarıyla ilgili müjdeli haber TBMM’den geldi ve ilk adım atıldı.

9 Banka TL Hesabı Olanlara Özel Karar Aldı!

9 banka, TL hesabı olan müşterilere özel bir karar aldı. Belirli bir tarihte müşterilerin hesaplarına 2.832 TL nakit para yatırılacak.

Türkiye’de Sinsi Hastalığın Yayılması Karantina İlanına Yol Açtı!

Türkiye’de sinsi bir hastalığın yayılması sonucunda 8 ilde karantina ilan edildi. Giriş çıkışlar yasaklandı ve karantina süresi 15 gün olarak belirlendi.

İlk zam teklifi 14 Ağustos’ta açıklandı. Memur sendikaları tarafından kabul edilmezse, hükümet 17 ve 22 Ağustos tarihlerinde yeni tekliflerle masaya oturacak. 23 Ağustos’tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek ve Ağustos ayı sonuna kadar zamlı maaşlar açıklanacak. Belirlenen oranlar, 2 yıl boyunca memur zammını etkileyecek ve dolayısıyla 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşlarını da etkileyecektir. Hükümetin ilk teklifinin yüzde 70 olduğu iddia ediliyor, ancak memurların talep ettiği zam oranı yüzde 110 olarak gündeme gelmiştir.

65 Yaş Aylığı, Dul ve Yetim Maaşları İçin Yeni Zammın Detayları! Hükümetten Toplu Sözleşme Teklifi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.