EkonomiGenelTürkiye

Emekli maaşı zam oranı Eylül’de ne kadar olacak?

**Emeklilere Zam Çalışmaları Başladı!**

Emekliye ek zam son dakika araştırılmaya devam ediyor. Temmuz zammı ile yüzde 25 oranında artan emekli maaşı ara zam haberleri ile gündemdeki yerini aldı. AK Parti’den gelen iyileştirme açıklamaları sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. ‘SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar olacak, kaç TL, zam gelecek mi?’ soruları yanıt arıyor. Öte yandan Ocak emekli zammı için de beklenmeye başladı. Seyyanen zam da araştırılanlar arasında yer alıyor. Peki, emekliye zam var mı? İşte, 2023 emekli maaşı zammı son durum…

**Emekliye Ek Zam Çalışmaları Başladı!**

Başkan Erdoğan’ın talimatı ile iki bakanlıkta emekliye zam düzenlemesi için harekete geçildi. Özellikle en düşük emekli maaşı üzerinde etkili olması beklenen ara zam çalışmasında açıklamalar dikkat çekiyor:

– Başkan Erdoğan Emekli Çalışmasını Doğruladı!
– Emekliye Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi!
– Emekli Maaşı Ek Zam Var mı, Ne Zaman Yapılacak?
– Seyyanen Zam Olabilir
– Enflasyon Üzeri Artış
– Yeni Taban Maaş
– En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?
– 2023 Ocak Emekli Zamı Tahmini Masada

**Emekliye Ek Zam Çalışmaları Başladı!**

Başkan Erdoğan’ın talimatıyla iki bakanlıkta emekliye zam düzenlemesi için harekete geçildi. Özellikle en düşük emekli maaşı üzerinde etkili olması beklenen ara zam çalışmasında açıklamalar dikkat çekiyor:

**Başkan Erdoğan Emekli Çalışmasını Doğruladı!**

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı için çalışmalarına devam ediyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşünde basın mensuplarına emekli maaşı zammı ve memur toplu sözleşme süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, “Emeklilerle ilgili Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız” dedi.

**Emekliye Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi!**

Emekliye ek zam çalışmaları yanı sıra dikkat çeken bir diğer çalışma ise Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ödemesi için hazırlıkların başlamasıdır. İki bakanlık da çalışmalarını sürdürmektedir.

**Emekli Maaşı Ek Zam Var mı, Ne Zaman Yapılacak?**

Başkan Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşları için yeni düzenleme talimatını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e iletti. İki bakanlık bir yandan çalışmayı yürütürken, AK Parti grubu da Meclis’e gelecek düzenleme için harekete geçti. Emekliler için ara zam formülü gündeme geldi. Önümüzdeki Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu yılın ikinci yarısındaki enflasyon oranında zam yapılacak. Ancak bir iyileştirme de gündemde. Bu iyileştirme Ocak artışıyla birlikte veya öncesinde gerçekleşebilir. Özellikle Ekim ayında TBMM’nin açılmasıyla konunun Meclis gündemine gelmesi beklenmektedir.

**Seyyanen Zam Olabilir**

Gündeme gelen formüllerden biri seyyanen artıştır. Özellikle 7.500 TL’nin altında maaş alanlar için belirlenecek bir miktarla seyyanen artış yapılabilir. Memurlara geçtiğimiz ay 8.077 TL seyyanen artış yapılmıştı. Ancak seyyanen artış kararı alınırsa ne kadar olacağı ve ne zaman hangi maaşlara yansıtılacağı çalışma sonunda belli olacaktır.

**Enflasyon Üzeri Artış**

Seyyanen artış dışında bir başka formül ise enflasyonun üzerinde bir oransal artış yapılmasıdır. Ocak ayında maaşlara yansıtılacak zam oranının iyileştirme ile yükseltilebileceği belirtilmektedir. Oransal artış kararı alınırsa, Ocak ayını beklemek zorunda kalınmayabilir. Belirlenen tarihte belirlenen yüzdelik oranda artış yapılabilecektir.

**Yeni Taban Maaş**

Bir başka formül ise taban maaşın yeniden belirlenmesidir. Nisan ayında olduğu gibi bir ara formülle taban maaş yükseltilebilir. Bu durumda düşük maaş alanlar için yeni bir seyyanen artışı gündeme gelebilir. Emeklilere ilişkin iyileştirme yasal düzenleme ile hayata geçirilebilir. Meclis Ekim ayında açılacağı için, emeklilerin gelirini artıracak düzenleme en erken Ekim ayında Meclis’e taşınacaktır.

**En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?**

Ek zam çalışmaları sürerken Ocak zammı için enflasyon farkı

Emekli maaşı zam oranı Eylül'de ne kadar olacak?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.