EkonomiGenelTürkiye

Temmuz 2023’te ENAG tarafından açıklanan enflasyon rakamları

ENAG Enflasyonuna Göre Temmuz Ayında Yüksek Artış Gözlendi

Temmuz ayının enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından henüz açıklanmadı, ancak Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından yapılan araştırmaya göre, enflasyonun güçlü bir yükseliş yaşadığı görülüyor. ENAG’ın açıkladığı verilere göre, Temmuz 2023 döneminde aylık enflasyon %13,18 oranında arttı. Ayrıca, ENAG’ın 12 aylık enflasyon rakamı %122,88 olarak bildirildi ve 2023 yılının Ocak – Temmuz dönemi enflasyonu da %69,21 olarak kaydedildi.

ENAG Detaylı Hesaplamalarını Paylaştı

ENAG, her ay enflasyon rakamlarını açıklamakla birlikte, genellikle ayrıntılı bilgi paylaşımı yapmıyordu. Ancak bu ay, enflasyon rakamlarını açıklamasının yanı sıra, hangi harcamaların fiyatlarında ne kadar artış olduğunu da paylaştı. Buna göre, Temmuz ayında ulaştırmada %22,08, lokanta ve otellerde %9,15, haberleşmede %8,83, sağlıkta %8,62, konutta %6,05, gıda ve alkolsüz içeceklerde ise %14,66 oranlarında fiyat artışı yaşandı.

ENAG’ın verilerine göre, kuru temizleme ücreti %22,86, kuzu eti %18,38, zeytin %17,05, dana eti %15,84, yumurta ise %14,10 oranında fiyat artışına uğradı.

ENAG Enflasyonu Ne İşe Yarıyor?

ENAG, bağımsız bir araştırma kuruluşu olup resmi bir niteliği bulunmamaktadır. Bu nedenle, açıklanan enflasyon rakamlarının herhangi bir şekilde etkili olması beklenmemektedir. Bu rakamlar, sadece TÜİK’in doğru ölçüm yapmadığı iddiasına katılanlar için alternatif enflasyon rakamları olarak kabul edilmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.