EkonomiGenelTürkiye

ODTÜ ve Koç üniversiteleri, URAP sıralamasında başı çekiyor

– ODTÜ ve Koç, URAP 2023-2024 Türkiye Sıralamasında Tıp Fakültesi Olan/Olmayan Üniversiteler Arasında İlk Sırada

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Üniversite Sıralaması Akademik Performans Laboratuvarı (URAP) tarafından yayınlanan 2023-2024 Türkiye sıralamasında öne çıktı. ODTÜ, tıp fakültesi olmayan üniversiteler kategorisinde birinci sırada yer alırken, Koç Üniversitesi ise tıp fakültesi olan üniversiteler arasında liderlik koltuğunu ele geçirdi.

URAP tarafından hazırlanan 2023-2024 Türkiye sıralamasında, akademik performansı özetleyen veriler kullanıldı. Bu veriler, öğretim üyesi başına düşen makale, atıf, toplam bilimsel doküman, uluslararası ortak makale, yurt içi ortak makale, TÜBİTAK projeleri ve makale, atıf ve doktora öğrenci oranı gibi göstergeleri içeriyordu.

Sıralamada toplamda 183 üniversite yer aldı. Tıp fakültesi olmayan üniversiteler arasında ODTÜ birinci sıraya yerleşirken, onu İTÜ, Sabancı, Bilkent, Gebze Teknik, Yıldız Teknik, Boğaziçi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Çankaya ve Anadolu Üniversiteleri takip etti.

Tıp fakültesi olan üniversitelerde ise Koç Üniversitesi birinci sırada yer aldı. Koç Üniversitesini Hacettepe, Ankara, İstanbul, Gazi, Ege, Marmara, Erciyes, Atatürk ve Dokuz Eylül Üniversiteleri izledi.

Koç Üniversitesi ayrıca URAP Türkiye genel sıralamasında da birinci oldu. Hacettepe ikinci, ODTÜ üçüncü, Ankara dördüncü, İTÜ beşinci, İstanbul altıncı, Sabancı yedinci, Gazi sekizinci, Ege dokuzuncu, Bilkent ise onuncu sırada yer aldı.

URAP sıralaması, farklı kriterlere göre yapılan ayrı sıralamaları da içeriyor. Türkiye’deki farklı yükseköğretim kurumları gruplarına göre ayrı ayrı sıralandı. Devlet ve vakıf üniversiteleri, tıp fakültesi olan veya olmayan üniversiteler, 2000 yılı öncesi veya sonrası kurulan üniversiteler kendi grupları içinde değerlendirildi. Sıralama tablolarına https://newtr.urapcenter.org/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ODTÜ ve Koç üniversiteleri, URAP sıralamasında başı çekiyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.