EkonomiGenelTürkiye

Faiz Artışıyla Bankalar Harekete Geçti: Kredi Kartlarında Büyük Değişiklik Başlıyor!

**YENİ FAİZ ARTIŞI İLE KREDİ KARTLARI DEĞİŞİYOR**

Kart Faiz Oranları Artış Gösterecek

Merkez Bankası tarafından yapılan son açıklamaya göre, beklenen faiz kararı sonunda verildi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, eylül ayındaki toplantısında faiz oranını yüzde 30’a çıkardı. Bu beş puanlık artışın ardından kredi kartları ve bankalar yakından takip edilmeye başlandı. Bankalardan beklenen adım ise atıldı! Kredi kartlarında büyük bir değişiklik yapılması için 1 Ekim tarihi belirlendi.

Kredi Kartı Faiz Oranları Yükseliyor

NTV’nin haberine göre, Merkez Bankası’nın politika faiz kararını açıklamasının ardından bankalar da kredi kartı ve kredi faiz oranlarını artırma kararı aldı. Bu doğrultuda referans faiz oranı yüzde 2,26’dan yüzde 2,71’e çıkacak. Peki, bu durum vatandaşa nasıl yansıyacak?

Aylik Gecikme Oranı da Artacak

Merkez Bankası’nın kararındaki bu artış, maalesef vatandaşların kullandığı kredi kartlarına da yansıtılacak. Türk Lirası üzerinden gerçekleştirilen kredi kartı işlemleri için geçerli aylık azami faiz oranı yüzde 3,26’ya yükselecek, kart borcunu gecikenler için uygulanan aylık gecikme faizi ise yüzde 3,56 olarak uygulanacak.

Kredi Kartı Nakit Çekim Oranı

Kredi kartlarından gerçekleştirilen nakit çekim işlemlerinde uygulanan faiz oranı da artırılacak. Aylık azami çekim oranı yüzde 4,02 seviyesine kadar çıkacak ve gecikme faiz oranı ise yüzde 4,32’ye yükseleceği bildirildi.

Yeni Düzenleme 1 Ekim’den İtibaren Geçerli Olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kontrolsüz kredi kartı kullanımının azaltılması için harekete geçeceklerini belirtmişti. Özellikle kredi kartı faiz oranlarının artırılması ve taksit sayısının düşürülmesi gibi kararlar alınacak. Yeni faiz oranları ise 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olacak.

Faiz Artışıyla Bankalar Harekete Geçti: Kredi Kartlarında Büyük Değişiklik Başlıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.