EkonomiGenelTürkiye

Küresel piyasalarda dalgalı bir seyir var, BİST ise dün negatif bir performans gösterdi.

Dolar/TL hala yükselişte, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında.

Analistler, tüketici güven endeksiyle yakından ilgilenecek.

Bugün tüketici güven endeksi, imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI verileri, ABD’deki yeni konut satışlarına ilişkin veriler takip edilecek. Ayrıca teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.850 ve 8.000 seviyelerinin direnç, 7.700 ve 7.600 puanın destek olduğu belirtiliyor.

Tahvil piyasasında satış baskısı artıyor.

ABD ve Çin ekonomileri piyasalara belirsizlik getiriyor. Çin’de ekonomik aktiviteye yönelik endişeler öne çıkıyor, ABD ekonomisi ise güçlü olduğuna dair veriler sunuyor. Bu durum tahvil piyasalarında satış baskısını artırıyor. Tahvil getirilerindeki son hareketler piyasa sıkılaşması olarak yorumlanıyor.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, tahvil getirilerindeki hareketlerin uygun olmayan bir piyasa sıkılaştırması olduğunu düşünmüyor. Enflasyon yüksek kalırsa ve talep düşmezse daha sıkı para politikası gerektiğini savunuyor.

Yoğun veri takvimi ve Powell’ın konuşması gözlerin üzerinde.

Tahvil piyasasındaki satış baskısıyla birlikte ABD’de enflasyon endişesi hâlâ güçlü. Bu nedenle yoğun makroekonomik veriler ve Powell’ın konuşması büyük bir öneme sahip.

Öte yandan, Nvidia’nın kar sonuçları da piyasalarda oynaklığı artırabilir çünkü S&P 500 endeksindeki ağırlığı yüzde 3.

Avrupa borsalarında yükseliş kaydedildi.

Avrupa Merkez Bankası’nın gelecek toplantıda faizi artırabileceği söylentileri bölgede enflasyonun güçlü olduğunu gösteriyor. Yatırımcılar Jackson Hole’den gelecek mesajları bekliyor.

Dün FTSE 100 endeksi İngiltere’de yüzde 0,18, FTSE MIB 30 endeksi İtalya’da yüzde 0,64, DAX 40 endeksi Almanya’da yüzde 0,66 ve CAC 40 endeksi Fransa’da yüzde 0,59 yükseldi.

Asya piyasalarında belirsizlikler sürüyor.

Çin’deki belirsizlikler varlık fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Baidu’nun ikinci çeyrek net geliri yıllık bazda yüzde 43 arttı. Çin Merkez Bankası (PBoC) dolar karşısında yuanı desteklemeye devam ediyor. Çinli yetkililerin piyasaları sakinleştirmek için yaptıkları açıklamaların etkisi sınırlı kalıyor.

Kapanışa yakın Nikkei 225 endeksi Japonya’da yüzde 0,41 ve Hang Seng endeksi Hong Kong’da yüzde 0,5 yükseldi. Şanghay bileşik endeksi ve Kospi endeksi ise değer kaybetti.

Küresel piyasalarda dalgalı bir seyir var, BİST ise dün negatif bir performans gösterdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.