EkonomiGenelTürkiye

Yeni Zam Dalgasıyla 55 TL’ye Benzin Almak Şaşırtıcı Olmayacak!

**Benzin Fiyatlarındaki Artış ve Geleceğe İlişkin Beklentiler**

## Brent Petrolün Etkisi

Son dönemde gözlenen benzin fiyatlarının artışı, sürücüler arasında ciddi bir endişe kaynağı haline gelmiştir. Özellikle bir varil Brent petrol fiyatının 95 doları aştığı bu dönemde, benzin fiyatlarının da 40 TL’ye yaklaştığı gözlemlenmektedir. Enerji Piyasaları Uzmanı Ali Arif Aktürk, önümüzdeki dönemde akaryakıt fiyatlarının daha da yükselmesi beklentisine dair kritik uyarılarda bulunmaktadır.

Aktürk, Brent petrol fiyatlarındaki yükselişin sadece küresel piyasa koşullarından kaynaklanmadığını, aynı zamanda mevsimsel etkilerin ve Türkiye’nin kapatılan Irak-Türkiye petrol boru hattının da bu artışta rol oynadığını belirtmektedir. Uzman, bu boru hattının kapanması nedeniyle günlük 550 bin varil petrolün piyasaya sürülmediğini ve bunun da petrol fiyatlarını etkilediğini ifade etmektedir. Aktürk ayrıca, “2024 yılının ilk çeyreğine kadar Brent petrolün varil fiyatının 100 dolara çıkacağını” öngörmektedir.

## Yeni Zamlar Yaklaşıyor: 50 TL Sınırlaması

Aktürk, Brent petrolün 100 doları geçmesiyle birlikte benzin fiyatlarının da 50 TL’ye kadar çıkabileceği konusunda uyarılarda bulunmaktadır. Ayrıca dolar kurunun da akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirtmektedir. Aktürk, “2023 yılının sonlarına doğru benzin fiyatlarının 50 lirayı geçmesinin olası olduğunu” ifade etmektedir.

## Güncel Akaryakıt Fiyatları (20 Eylül 2023)

Şu anda İstanbul Anadolu Yakası’nda benzinin litre fiyatı 38.50 TL, motorinin litre fiyatı ise 40.01 TL olarak belirlenmiştir. İstanbul Avrupa Yakası’nda benzin fiyatı 38.55 TL, motorin fiyatı ise 40.07 TL olarak geçerlidir. Ankara’da benzinin litre fiyatı 39.13 TL, motorinin litre fiyatı ise 40.61 TL’dir. İzmir’de ise benzinin litre fiyatı 39.23 TL, motorinin litre fiyatı ise 40.78 TL’dir.

Yeni Zam Dalgasıyla 55 TL'ye Benzin Almak Şaşırtıcı Olmayacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.