EkonomiGenelTürkiye

Haftaya temkinli başlayan küresel piyasalar, BİST için açılış beklentilerini belirliyor.

**Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi Tüm Zamanların En Yüksek Kapanışına Ulaştı!**

Borsa İstanbul, cuma günü yükseliş trendinde hareket ederek BIST 100 endeksini, yüzde 2,48 değer kazancıyla 7.400,57 puanda tamamladı. Bu seviye, tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışına ulaşırken, endeks aynı zamanda 7.427,10 puana çıkarak en yüksek seviye rekorunu kırdı.

**Dolar/TL, 27,0220 Seviyesinde İşlem Görüyor!**

Cuma günü yatay seyreden Dolar/TL, 26,9670 seviyesinden günü tamamladıktan sonra bugün bankalararası piyasanın açılışında 27,0220 seviyesinde işlem görüyor.

**Yurt İçinde Bilanço Sezonu Devam Ediyor!**

Analistler, yurt içinde bilanço sezonunun güçlü şekilde devam ettiğini belirtti. Şirketlerin finansal sonuçlarının, hisse ve sektör bazlı oynaklığı artırabileceği vurgulandı.

**BIST 100’de Teknik Açıdan Seviyeler!**

Bugün yurt içinde hazine nakit dengesi takip edilecekken, yurt dışında ise veri gündemi sakin görünüyor. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.500 ve 7.700 seviyelerinin direnç, 7.250 puanın ise destek konumunda olduğunu bildirdi.

**Piyasalarda Bugün Takip Edilecek Veriler!**

Bugün piyasalarda takip edilecek veriler şu şekilde:

– 17.30 Türkiye, temmuz ayı hazine nakit dengesi.

**ABD’de Enflasyon Verileri Önemli!**

Küresel piyasalarda yeni hafta karışık bir seyirle başlarken, gözler ABD’de açıklanacak enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi. Cuma günü açıklanan istihdam raporunun sonuçları varlık fiyatları üzerindeki etkisini sürdürüyor.

Temmuz ayı tarım dışı istihdam verisi, beklentilerin altında kalsa da işsizlik oranının düşmesiyle olumlu bir sinyal verdi. Bununla birlikte ABD Merkez Bankası’nın (FED) dikkatle izlediği ortalama saatlik kazançta da artış yaşandı.

Bu durum, FED’in gelecek dönem politikalarıyla ilgili belirsizliklerin devam etmesine ve risk iştahının düşmesine neden oldu.

ABD Başkanı Joe Biden ve Fed üyelerinin açıklamaları da önemli oldu. Biden, ülkedeki işsizlik oranının rekor düşük seviyelere yakın olduğunu ve istihdamın arttığını belirtti. Fed Başkanları ise istihdam artışının yavaşladığını ve faiz oranı artışına gerek olmadığını savundu.

Analistler, bu hafta ABD’de açıklanacak enflasyon verisinin Fed’in gelecekteki politikaları hakkında daha fazla ipucu verebileceğini belirtti.

**Avrupa ve Asya Borsaları!**

Cuma günü Avrupa borsaları, şirketlerin karlılığına ilişkin iyimser beklentilerle pozitif bir seyir izledi. Ancak İngiltere’nin açıklamaları ve bölgede karışık veriler, ekonomik büyümeye ilişkin endişelerin devam ettiğini gösterdi.

Asya borsaları ise karışık bir seyirle başladı. Çin’de açıklanacak enflasyon verileri yatırımcıların odağında bulunuyor. Enflasyonun düşük seviyelerde kalması, harcamalara ilişkin endişeleri artırırken, bu durumun ekonomik aktiviteyi olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Analistler, Çin hükümetinin ekonomik aktiviteyi desteklemek adına adımlar attığını, ancak enflasyon seviyesinin hala istenen seviyenin altında kalmasının piyasalarda oynaklığı artırabileceğini ifade etti.

Japonya’da Nikkei 225 endeksi yükselirken, Hong Kong Hang Seng endeksi, Şanghay bileşik endeksi ve Güney Kore Kospi endeksi ise değer kaybetti.

Haftaya temkinli başlayan küresel piyasalar, BİST için açılış beklentilerini belirliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.