EkonomiGenelTürkiye

Akaryakıt Fiyatlarında Yeni Bir Zammın Hesaplaması Yapıldı

Akaryakıt Fiyatlarındaki Zamlar Araç Sahiplerini Vuruyor

Akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar gelmeye devam ederken araç sahipleri kendilerini bu zamlardan koruyamıyorlar. Araçların akaryakıt maliyetleri artarken bu zamların bir noktada durmaya da niyeti yok. Türkiye ekonomisinin yaşadığı sorunlara bir de petrol fiyatlarındaki yükselişler eklenince akaryakıt fiyatlarında da anormal fiyat artışları meydana geliyor.

Henüz Motorine Yapılan 1,80 TL’lik Zamın Sıcaklığı Geçmedi!

Dün gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına zam yapıldı. Bu zam hemen pompa fiyatlarına yansırken motorinin litre fiyatının 1,80 TL arttığı görüldü. Artan bu fiyatlardan bugün araç sahipleri akaryakıt almaya başladılar. Bu fiyat artışı ile beraber motorinin litre fiyatı da 39 TL civarına yerleşti. Motorinin litresinin 40 TL’yi geçmesine ise sadece bir zam kaldı.

Petrol Fiyatları Artıyor!

Küresel petrol piyasasında enteresan fiyat gelişmeleri oluyor. Suudi Arabistan’ın petrole zam yapması, OPEC’in üretim kısıntısı kararı sonrasında fiyatlar artmaya devam ediyor. Brent petrolün varil fiyatı adım adım 90 dolara giderken ABD’nin petrol fiyat tahmininde de artış yapıldı. Bu da petrol fiyatlarının artmaya devam edeceğini gösteriyor.

Benzine de Zam Geliyor!

Akaryakıt sektörü kaynakları tarafından yeni bir akaryakıt zammına dair bilgi verildi. Ancak bu zammın kararının henüz resmen alınmadığı bildirildi. Petrol fiyatları ile dolar kurunun çok hareketli olmasından dolayı Pazartesi günü son bir hesaplama yapılacağı bildirilirken benzine yapılacak olan zammın bugünkü maliyetlerle yapılan hesaplamaya göre 1,65 TL olduğu bildirildi. Benzin zammı ile alakalı olarak son hesaplama Pazartesi günü yapılacak. Yeni benzin zammı ise Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıyacağı belirtildi.

Benzin Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Benzin zammı yapıldıktan sonra benzinin litre fiyatı İstanbul’da 37,79 TL’ye yükselecek. Diğer illerde ise bir miktar daha yüksek bir fiyat farkı ile benzin satışı yapılacak. Zam ile ilgili net açıklama için ise Pazartesi gününün beklenmesi gerekecek.

Akaryakıt Fiyatlarında Yeni Bir Zammın Hesaplaması Yapıldı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.