EkonomiGenelTürkiye

Emekli Maaşlarına Zam Oranı TRT Haber’de Açıklandı!

Çalışmayan Emekliye Kasım Ayında 5 Bin Liralık İkramiye Verilecek

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olarak 5 bin lira verileceğini duyurdu.

Çalışmayan Emeklilere Tek Seferlik Ödeme Kasım Ayında Yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması planlanan düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Işıkhan, “Kasım ayının 15’ine yakın bu ödemeyi yapacağız” dedi.

Işıkhan, TRT Haber’e yaptığı açıklamada, “Hedefimiz geçim sıkıntısı yaşayan zor durumda olan emeklilere destek vermekti. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle tüm emeklilere yönelik 5 bin lira tek seferlik ödeme yapılacak. Bu ödeme Kasım ayının 15’ine yakın veya ilk çeyrekte gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Enflasyona Eziyet Etmeden Artırılacak

Asgari ücret zammı hakkında da konuşan Bakan Işıkhan, “Aralık ayının başlarında işçi işveren konfederasyonlarıyla bir araya geleceğiz ve 6 aylık dilimi kapsayan istişarelerde bulunacağız. Hedefimiz, çalışanlarımızın enflasyon karşısında ezilmemesidir” dedi.

Memur ve emeklilerin beklediği zam konusunda ise Işıkhan, “SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 38’e yakın, kamu görevlileri ve diğer emeklilerimiz için ise yüzde 50’ye yakın bir artış bekleyebiliriz” açıklamasını yaptı.

2 Milyon EYT Başvurusu Sonuçlandırıldı, 120 Bin Dosya İşlem Görmeye Devam Ediyor

Bakan Işıkhan, bugüne kadar 2 milyon EYT başvurusunun sonuçlandırıldığını ve sigortaya bildirildiğini belirtti. Ayrıca 120 bin dosyanın üzerindeki çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Emekli Maaşlarına Zam Oranı TRT Haber'de Açıklandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.