EkonomiGenelTürkiye

Senaristin ölüm haberi dünya gündemini sarsıyor

Safa Önal, Türk sinemasının önemli senarist, yönetmen ve yazarlarından biriydi. 92 yaşında hayatını kaybeden Önal, 395 film senaryosu yazarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti. Safa Önal’ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Cenaze bilgileri daha sonra paylaşılacak.

Safa Önal, 1945 yılında yazmaya kısa öykülerle başladı ve aynı zamanda çeşitli dergilerde çalıştı. Daha sonra senaryo yazmaya yönelerek çeşitli filmlere senaryo yazdı. Safa Önal, tam 395 film senaryosuna imza atmıştır. Bu başarısı 2005 yılında Guinness Rekorlar Kitabı tarafından onaylanarak dünya rekoru olarak kabul edildi. En fazla filme senaryo yazan kişi olarak kitaba girdi.

Önal, gazetecilik yapmayı 1961 yılında bıraktı. 1953 yılında “Kanlı Para” adlı senaryosu Yeşilçam’a adım atmasını sağladı ve “İnleyen Nağmeler” adlı filmde ilk kez yönetmenlik deneyimini yaşadı.

1973 yılından itibaren yönetmenlik kariyerine odaklanan Safa Önal, yaklaşık olarak 40 film yönetti. Bunun yanı sıra birçok fotoroman senaryosu da yazdı. Safa Önal’ın yeteneği ve katkılarıyla Türk sineması büyük bir zenginliğe kavuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.