EkonomiGenelTürkiye

Ailelere gelire göre destek listesi yayınlandı! Hesaplayın, ne kadar alacaksınız?

Türkiye’de ekonomik zorluklarla mücadele eden çocuklu ailelere özel sosyal yardım!

Aile Bakanlığı gelir şartına bağlı olarak çeşitli sosyal yardım ödemeleri yapıyor. Ancak bu şart bazı aileler için uygun değil. Aileler, ihtiyaçlarına rağmen bu şartı karşılayamıyor. Bu durumu fark eden Aile Bakanlığı, alternatif bir çözüm üretti. Ailelerin ekonomik durumuna göre değişik tutarlarda destek ödemeleri yapmaya başladı. Detayları kamuoyuna duyurarak bu konuda bilgilendirme yaptı.

Gelire göre sosyal yardım

Aile Bakanlığı’nın açıklamasına göre, ailelerin hane içi kişi başı düşen aylık gelirlerine göre sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu durumda kalabalık aileler daha avantajlı hale geliyor.

Ailenin aylık geliri, hane içinde yaşayan kişi sayısına bölünerek hane içi kişi başı aylık gelir bulunuyor ve buna göre sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu hesaplamaya göre, geliri 450 TL ve altında olanlara 1.250 TL, 450 TL ile 911 TL arasında olanlara 1.100 TL, 911 TL ile 1.372 TL arasında olanlara 950 TL, 1.372 TL’den fazla geliri olanlara da 850 TL sosyal yardım desteği veriliyor.

Çocuklara ayrı ödeme

Aile Bakanlığı, sosyal yardım ödemeleri yaparken çocuklara ayrı bir destek sağlıyor. Çocuk sayısına göre, bu sosyal yardımın tutarı değişiyor. 1-2 çocuğu olan ailelere 350 TL, 3 çocuğu olan ailelere 450 TL, 4 çocuğu olan ailelere 550 TL, 5 ve üzerinde çocuğu olan ailelere ise 650 TL ödeme yapılıyor. Bu ödemeler aylık olarak gerçekleşiyor ve aileler başvuru yaparak faydalanabiliyorlar. Bu sosyal yardım ile bir aile aylık 1.900 TL nakit destek alabiliyor.

Ailelere gelire göre destek listesi yayınlandı! Hesaplayın, ne kadar alacaksınız?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.