EkonomiGenelTürkiye

Borsada Yeni Rekor! Lider Sektör Şaşırtmadı

Borsa Yine Rekor Kırdı! En Fazla Kazandıran Sektör Yine Şaşırtmadı

Borsada sürekli hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. BIST 100 endeksi, yüzde 0,76’lık bir artışla günü açtı ve 7.856,15 puan seviyesine yükseldi.

BIST 100 Endeksi Yükselişte

BIST 100 endeksi, açılışta pozitif bir başlangıç yaptı. Önceki kapanışa göre 59,50 puanlık bir artış ve yüzde 0,76’lık bir kazanç gösterdi. Endeks, 7.856,15 puana kadar çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,86’lık bir artış gösterirken, holding endeksi ise yüzde 0,56’lık bir yükseliş kaydetti. Tüm sektörler kazançlı çıkarken, iletişim sektörü ise adeta rekor seviyede performans gösterdi.

ABD Enflasyon Verileri Önemli

Dünkü işlemlerde BIST 100 endeksi, yüzde 3,77’lik bir artışla 7.796,65 puandan kapandı. Bugün ise borsa kurunda daha fazla hareketlilik yaşanıyor. Uzman ekonomistler, ABD enflasyon verilerine işaret ediyor. Cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda konuşma yapacak olan FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları yakından takip ediliyor. Yurt içinde veri gündeminin sakin olması, borsa kurunda yukarı yönlü bir hareketlilik göstermesine neden oldu.

Yatırımcılar Neleri Bekliyor?

Şimdi gözler, FED Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole tarafından yapılacak açıklamalara çevrildi. Yatırımcılar, Powell’ın vereceği mesajları merakla bekliyor. Ayrıca, yurt içindeki veri akışının sakin olması nedeniyle bu dönemde borsada nasıl bir hareketlilik yaşanacağı da önemli bir soru işareti olarak karşımıza çıkıyor.

Borsada Yeni Rekor! Lider Sektör Şaşırtmadı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.