EkonomiGenelTürkiye

“TCMB, 2024’ten itibaren Dolar’ın TL karşısında yükseleceğini belirtti!”

TCMB’nin 2024 yılı için yaptığı dolar kuru tahminleri açıklandı – İşte detaylar

Yeni hükümet döneminde dolar kuru patlama yaptı

Mayıs ayında yapılan genel seçimlerden hemen önce dolar kurunda başlayan yükseliş seçim sonrası büyük bir sıçrama yaşadı. Kurulan yeni hükümette Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasının ardından parasal sıkılaşma politikasına geçildi ve kur serbest bırakıldı. Seçimden önce uzun bir süre 18 TL bandında seyreden dolar kuru, seçim sonrasında adeta patlama yaşadı.

TCMB’nin 2023 ve 2024 dolar kuru tahminleri açıklandı

Merkez Bankası, Ekim ayında piyasa katılımcıları anketini gerçekleştirdi. Ekim ayında yapılan ankete 41 kişi katıldı ve elde edilen veriler Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklandı.

Anket sonuçlarına göre, Merkez Bankası’nın 2023 yıl sonu dolar kuru tahmini bir önceki ankette 29,82 TL iken, bu ankette 30,14 TL olarak revize edildi.

2024 dolar kuru tahmini ise 37,26 TL olarak gerçekleşti

Ankete katılan ekonomistlerin 12 ay sonrası için dolar kuru beklentisi de açıklandı. Bir önceki ankette 34,58 TL olan tahmin, bu ankette 37,26 TL olarak revize edildi. Yani 2024 Eylül ayı dolar kuru tahmini 3 TL’den fazla yükselerek 37,26 TL seviyesine çıkmış oldu. Şu anda dolar kuru ise 27,6031 TL seviyesinde işlem görüyor.

Bu bilgiler, Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketine dayanmaktadır ve yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.