EkonomiGenelTürkiye

Emeklilik Sistemi: En düşük emekli maaşı 10.500 TL mi?

**En Düşük Emekli Maaşı Zammı Kulisi!**

**Emekli Maaşı Zammı Hazırlıkları**
Emeklilerin maaşlarına yönelik zam çalışmaları hakkında önemli bilgiler ortaya çıkıyor. Mağduriyet yaşayan birçok emekli, emekli maaşlarına yapılan zamın yetersiz olduğunu belirtmişti. Bu mağdurlar arasında en düşük emekli maaşı tutarını alanlar da yer alıyor. 7.500 TL gibi düşük bir maaşla geçinme mücadelesi veren emekliler, maaş zammını heyecanla bekliyorlar.

**Emekli Maaşı Zammı Formülü**
Emeklilerin maaşlarına yapılacak zam için hazırlıkların olduğu biliniyor. Ancak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın mali disiplini nedeniyle bu çalışmalar sınırlı kalıyor. Bu nedenle, emeklilere memurlar gibi seyyanen bir zam yapılması pek mümkün gözükmüyor. Bunun yerine, farklı bir formülün emekli maaşı zammında devreye gireceği ifade ediliyor.

**Düşük Maaşlı Emeklilerin Aylıkları Artırılacak**
Kulislerde yer alan bilgilere göre, emeklilerin maaşlarına yapılacak zam biraz daraltılmış bir çerçevede olacak. Tüm emeklilerin maaşlarına zam yapmak yerine, daha fazla geçim sıkıntısı yaşayan düşük maaşlı emeklilerin aylıkları artırılacak. Bu doğrultuda, en düşük emekli maaşının yükseltilmesi planlanıyor.

**En Düşük Emekli Maaşı Hedefi: 10.500 TL**
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, en düşük emekli maaşının 7.500 TL’den 10.500 TL’ye yükseltilmesi hesaplamalarını gerçekleştirdi. Ortaya çıkan maliyetin karşılanabilir olduğu belirtilirken, böyle bir zam kararının alınması halinde yaklaşık 10 milyon emeklinin maaşının değişeceği bildirildi.

**Ocak Ayında Seyyanen Zam**
Ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak zam için kapsamlı bir iyileştirme planı yapılıyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre, ocak ayı emekli maaş zammına enflasyon farkı ve seyyanen zam eklenecek. Ayrıca, seyyanen zamın bir seçim yatırımı olduğu ve tüm emekliler için maaşların 2.500 TL seyyanen zamla yükseltileceği iddia ediliyor. Bu talimatın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildiği belirtiliyor.

Emeklilik Sistemi: En düşük emekli maaşı 10.500 TL mi?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.