EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere 5.000 TL ikramiye için sürpriz bir adım atıldı!

Emeklilere 5.000 TL İkramiye Hakkında Yeni Gelişmeler

AK Parti Milletvekillerinin Önergesi ile Yasal Düzenlemeye Eklendi

Emeklilere 5.000 TL İkramiye İçin Yasal Düzenleme Süreci Hızlandı

Ödeme Tarihi Konusunda Güncelleme

Emeklilere İkramiye Kapsamı Genişletilecek mi?

Türkiye’de emeklilere 5.000 TL ikramiye ödemesi yapılmasına dair tartışmalar devam ederken bu konuda yeni gelişmeler de yaşanıyor. İkramiye ödemelerinin kapsamına itiraz edilirken AK Parti’den çok kritik bir hamle geldi. Emeklilerin bu ikramiyeyi alabilmeleri için yasal düzenleme yapılması gerekiyordu. Bu yasal düzenlemeye dair kritik bir adım atıldı.

TBMM’nin gündeminde şu anda konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik kanun teklifi bulunuyor. Plan ve Bütçe Komisyonu da bu kanun teklifinin görüşmelerini yapıyor. AK Parti milletvekillerinin verdikleri önerge ile beraber emeklilere 5.000 TL ikramiye verilmesine dair yasal düzenleme görüşmesi süren konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik kanun teklifine eklendi.

Emeklilere 5.000 TL ikramiye ile alakalı olarak bağımsız bir kanun teklifi verilmesi yerine daha önce verilmiş ve görüşmeleri devam eden kanun teklifine bu maddenin eklenmesi süreci hızlandıracak. Sıfırdan kanun teklifi verilmesi ilgili yasal düzenlemenin çıkmasının sürecini uzatacaktı. Ancak artık yasal düzenleme çok daha erken bir vakitte yapılacak. Bu da emeklilerin 5.000 TL tutarındaki ikramiyelerini daha erken almalarını sağlayacak.

Emeklilere 5.000 TL tutarında ikramiye ödemesi yapılabilmesi için yasal düzenleme yapılması şartı bulunuyor. Yasal düzenleme yapıldıktan sonra ise ödeme tarihi konusunda top tamamen Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda olacak. Yasal düzenlemenin en geç bir hafta içerisinde tüm aşamalarla tamamlanması bekleniyor. Böylece emeklilere 5.000 TL ikramiye ödemeleri için Kasım ayını beklemek gibi bir zorunluluk da olmayacak. İlgili bakanlıkların planlamalarını yapmaları halinde emeklilere ikramiye ödemeleri Ekim ayının sonunda yapılabilecek.

Emeklilere ödenecek olan ikramiyenin kapsamının genişletilmesine dair geniş tabanlı bir talep bulunuyor. Yapılan açıklamalara göre sadece çalışmayan emekliler bu ikramiye ödemelerini alabilecekler. Çalışan emeklilerin bu ödemeleri alabilmeleri için yasal düzenlemeye bir ekleme yapılması gerekiyor. Bu eklemenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise TBMM’deki görüşmelerde belli olacak. Şu ana kadar iktidar kanadından bu yönde bir düzenlemeye dair güçlü işaret gelmedi.

Emeklilere 5.000 TL ikramiye için sürpriz bir adım atıldı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.