EkonomiGenelTürkiye

Emekli Maaşlarına Zam Oranları ve Enflasyon Farkları Detaylı Bilgi

2024 Emekli Maaşına Ne Kadar Zam Yapılacak? En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Emekli Enflasyon Farkı Nedir?

Ağustos ayında açıklanan enflasyon rakamları, emekli enflasyon farkı ve emekli zammı konularında gelişmelere yol açtı. SSK ve bağ-kur emeklileri için 2 aylık enflasyon farkı kümülatif %19,5 olarak belirlendi. Emekli maaşındaki zam miktarı, diğer aylardaki enflasyon farklarıyla birlikte kesinleşecektir.

Emekli Maaşına Ek Zam Uygulanacak mı?

Ekonomist Muharrem Bayram, konuyla ilgili şu açıklamayı yapmaktadır: “Yıl sonuna kadar refah payı artışı mümkündür. Ancak Meclis’in ekim ayında açılmasıyla birlikte tüm emeklilere bir ara zam bekliyoruz. Bu ara zam, yine enflasyon verilerine göre yapılacak bir zam olacaktır. Eylül ayı verilerine göre emeklilere %26-27 arasında bir enflasyon farkının verilmesi beklenmektedir. Bu da ekimde yapılacak ara zama temel teşkil edecektir.”

En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Ekonomist Muharrem Bayram, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağıyla ilgili şu açıklamayı yapmaktadır: “En düşük emekli maaşı asgari ücretin 8.506 TL olduğu dönemde 7.500 TL idi. Asgari ücret yükseltildi ve şu anda 11.402 TL seviyesindedir. Ancak en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesinde kalmıştır. Bu durumda asgari ücret ile emekli maaşı arasındaki makas yüzde 88 seviyesindedir. Asgari ücretle olan makasın yüzde 65 seviyesinde kalması beklenirken en düşük emekli maaşının 10.000 TL seviyesine yükseltilmesi gerekmektedir.”

Kaynak: Afyon Prestij

Emekli Maaşlarına Zam Oranları ve Enflasyon Farkları Detaylı Bilgi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.