EkonomiGenelTürkiye

Türkiye’deki Faiz Artışları Yabancı Yatırımcıları Cesaretlendirdi

TRT Haber’e göre, Türkiye’nin ekonomideki yeni politikaları küresel alanda büyük ilgi görüyor. Moody’s gibi uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları, Türkiye’nin kredi notu için yeni politikaların “açıkça pozitif” olduğunu açıkladı. Fakat Financial Times gazetesi, Türk ekonomisindeki yeni adımların yabancı yatırımcıları çekmekte zorlandığını yazdı.

Türkiye, ekonomisinde yeni hedefler ve politikalar belirledi ve bu hedefleri içeren Orta Vadeli Program’ın ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı. Türkiye’nin ekonomideki kararlı vizyonu, küresel alanda dikkat çekmektedir.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye ile ilgili bir açıklama yaptı.

Moody’s, Türkiye’nin ekonomi politikasındaki değişimin kredi notu için açık bir şekilde olumlu etkileri olduğunu belirtti.

“BU BİR KOŞU DEĞİL, BİR MARATON”

Şirket analisti olan Dietmar Hornung, “Seçimden bu yana yapılan hamleler cesaret verici. Önemli bir aşağı yönlü risk görmüyoruz” dedi.

Türkiye’nin kredi notunda bir artış beklemek için sabırlı olunmasını “Bu bir koşu değil, bir maraton.” şeklinde yorumladı.

İngiltere’den merkezi olan Financial Times gazetesi, Türkiye’nin ekonomi politikasındaki revizyonunun yabancı yatırımcı üzerindeki etkisini konu alan bir makale yayınladı.

Gazete, Türkiye’nin ekonomik canlanmasının yabancı yatırımcıları harekete geçirdiğini belirtti. Ayrıca, yabancı yatırımcının Türk hisse senetlerine ve tahvillerine yoğun ilgi gösterdiği ifade edildi.

İNGİLTERE, AVRUPA, ABD VE ORTA DOĞU TÜRKİYE’YE YÖNELDİ

Makalede, Türkiye’nin yeni ekonomik planına bağlı kalacağına dair umutların verildiği vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enflasyonla mücadelede sıkı para politikası uygulama sözü vermesinin bu umutları daha da güçlendirdiği belirtildi.

Tüm bu olumlu atmosferin etkisiyle son aylarda uluslararası yatırımcıların Türk sermaye piyasalarına olan ilgilerinde net ve olumlu bir değişim olduğu hatırlatıldı.

İngiltere, Avrupa, ABD ve Orta Doğu’nun yeniden Türkiye’yi yatırım destinasyonu olarak gözlemlediği hususuna da dikkat çekildi.

Türkiye'deki Faiz Artışları Yabancı Yatırımcıları Cesaretlendirdi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.