EkonomiGenelTürkiye

“Bakanlık, Yeni Emekli ve Memur Maaşında 30 Bin TL Sınırı için Zam Oranını Açıkladı!”

Memur Maaşı Artışı: 30 Bin TL Hedefleniyor mu?

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon emekli memur, zam oranlarının belirleneceği bu süreci dikkatle takip ediyor.

1 Ağustos’ta başlayan süreçte, 11 hizmet koluna ilişkin teklifler ve genel talepler masaya yatırıldı. Ön müzakerelerin ardından ana müzakere aşamasına geçildi, ve burada genel talepler ile komisyon raporları ele alındı. Bugünkü görüşmelerde hükümetin memurlara ne kadar zam yapılacağı konusundaki teklifi netleşmesi bekleniyor.

Maaşlar Ne Kadar Artacak?

Ekonomi yönetimi, 3’er aylık periyotlarla maaş artışı talebine nasıl bir yanıt vereceğini bugün açıklayacak. Memur-Sen ise, resmi enflasyon yerine piyasadaki fiyat artışlarını temel alacak bir zam teklifi istiyor. Özellikle en düşük memur maaşlarının, bekar çalışanlar için de geçerli olacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini savunuyor. Ayrıca, Memur-Sen 22 bin lira olan taban ücretin 30 bin lira olmasını talep ediyor.

Toplu sözleşme sürecinin ay sonuna kadar devam etmesi ve son kararın hakem heyeti tarafından verilme ihtimali yüksek görünüyor. Zam oranlarının belirlenmesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe disiplini yaklaşımı önemli bir rol oynayacak.

Memur-Sen, memurlar adına 2024 yılında toplam yüzde 70, 2025 yılında ise toplam yüzde 40 zam talep ediyor. Bu talepler 3’er ve 6’şar aylık periyotlarla bölünmüş durumda. Ayrıca, Memur-Sen, memurlara 7 bin 650 TL kira yardımı, gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesi ve emekli memurlara da 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılması gibi taleplerde bulunuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.