EkonomiGenelTürkiye

“AK Parti’den EYT torba yasa ile 1 milyon insanın erken emeklilik hayali gerçek oluyor!”

AK Parti’nin Yeni EYT Düzenlemesiyle 1 Milyon Kişiye 5 Sene Erken Emeklilik Müjdesi!

EYT (Erken Emeklilik) için yeni bir torba yasa müjdesi, AK Parti tarafından duyuruldu. İş hayatına ilk adımı atan kişiler için emeklilik şartları, Türkiye’de yapılan son düzenlemeyle Mart ayı itibariyle bir kez daha değişmişti.

İşe Giriş Tarihi Önemini Yitirdi

8 Eylül 1999 tarihinden önce işe girenler için yaş şartının kaldırıldığı düzenleme, bu kişilere prim günü ve hizmet yılı şartlarını yerine getirmeleri durumunda yaşa bakılmaksızın emeklilik hakkı tanımıştı. Ancak bu EYT düzenlemesi, birçok tartışmaya neden olmuş ve BAĞKUR prim eşitleme, kademeli emeklilik, staj ve çıraklık sigortası gibi sorunları da beraberinde getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise seçim öncesinde verdiği müjdeyle yeni bir gelişme yaşandığını duyurdu.

BAĞKUR’lulara Müjde!

Bağ-Kur işkolu üzerinden prim ödeyen kişiler, EYT düzenlemesinden prim günü nedeniyle yararlanamamışlardı. Kendi işini yapan, işveren veya esnaf olan Bağ-Kur 4B işkoluna tabi kişiler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi yaptığı açıklamada müjde verdi. “Kuaför, manav, bakkal, tesisatçı ve diğer küçük esnaflarımıza da bir müjde vermek istiyorum” dedi.

Küçük esnafların prim ödeme gün sayısı, SGK’lılarla eşit hale getirilerek 7200 güne indirileceğini belirten Cumhurbaşkanı, “Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak. Yeni dönemde yapacağımız ilk işlerden biri olacak. Tüm esnaf kardeşlerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Böylece 1 milyon kişiye 5 sene erken emeklilik müjdesi verilmiş oldu.

Minik EYT Paketi Meclise Geliyor

AK Parti, bugün meclise sunulması beklenen yeni torba yasa içerisinde BAĞKUR prim eşitleme düzenlemesine de yer verecektir. AK Parti yetkilileri açıklamalarında, yeni torba yasada yer alacak düzenlemelerden birinin de BAĞKUR prim gününün 9000 günden 7200 güne çekileceğini belirtti. Böylelikle kapsama giren 1 milyon kişi, 5 sene erken emeklilik hakkına sahip olacaklar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.