EkonomiGenelTürkiye

Devlet Bahçeli’den emekli maaş zammı açıklandı!

Emekli Maaşlarına Zam Geliyor: Devlet Bahçeli’den Açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’deki emekli maaşlarına yapılacak olan ara zam konusunda yeni açıklamalarda bulundu. Emeklilere destek veren MHP lideri, emekli maaşlarına yapılacak zammın Cumhurbaşkanlığı hükümeti tarafından çalışıldığını ve kısa bir süre içinde sonuçlanmasını beklediğini belirtti.

MHP’nin Seçim Vaadi Olan Zam

Devlet Bahçeli, bir gazetecinin hatırlatması üzerine, emekli maaşlarına yapılacak zammın MHP’nin seçim vaadi olduğunu ifade etti. Kendilerinin özel bir görüşme yapmadığını söyleyen Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı hükümetinin bu konuda çalışmalar yaptığını ve sonuçların kısa zamanda alınabileceğini düşündüğünü belirtti.

Devlet Bahçeli’nin Çağrısı

Temmuz ayında dikkat çeken bir çıkış yapan Devlet Bahçeli, memurlara verilen 8.077 TL seyyanen zamın tüm emeklilere verilmesi çağrısı yapmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla bu çağrı göz ardı edilmiş ve emekli maaşlarına sadece yüzde 25 oranında zam yapılması kararlaştırılmıştı. Bu durumda kök maaş hesaplamasından aylıkları artmayan 5 milyon emekli mağdur olmuştu.

Cumhur İttifakı’ndan Zam Talebi

Cumhur İttifakı’na dahil diğer siyasi partiler de emekli maaşlarına zam yapılması konusunda görüşlerini dile getiriyorlar. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, emekli maaşlarına zam yapılması talebinde bulunuyor. Ancak henüz somut bir adım atılmamış durumda.

Ocak Ayında Zammın Beklenmesi

Emekli maaşlarına yapılacak zam konusu hakkında tartışmalar devam ederken, zamın ne zaman yapılacağı ve oranının ne kadar olacağı da merak konusu. Şu anda Ocak ayına ertelendiği düşünülen zammın yanı sıra beklenmedik bir gelişme de olabilir.

Devlet Bahçeli'den emekli maaş zammı açıklandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.