EkonomiGenelTürkiye

Milyonlarca kişiye 1.673 TL aile yardımı Resmi Gazete’de onaylandı!

Türkiye’de Enflasyonun Yol Açtığı Ekonomik Zorluklara Aile Yardımı Çözüm Olacak

AİLE YARDIMI RESMİ GAZETE’DE!

Yüksek enflasyon nedeniyle Türkiye’de yaşayan vatandaşlar ekonomik açıdan zor durumda kalmaktadır. Bu finansal zorlukları hafifletmek amacıyla devlet, yeni bir uygulamayı devreye sokmaktadır. Aile yardımı adı verilen bu uygulama kapsamında her ay 1.673 TL nakit destek sağlanacaktır. Milyonlarca kişi bu nakit destekten yararlanabilecektir.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Aile yardımı ödemesinden tüm vatandaşlar faydalanamamaktadır. Sadece memurlar bu destekten yararlanabileceklerdir. Toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda alınan karara göre, 1 Ağustos’ta başlayan ve 31 Ağustos’ta Kamu Görevlileri Hakem Heyeti tarafından onaylanan toplu sözleşme kapsamında memurlara bu nakit destek sağlanacaktır. Toplu sözleşme sürecinde, memurlara maaş zammının yanı sıra ek sosyal haklar da verilmiştir. Aile yardımı ödemesi de 1.673 TL olarak bu sosyal destekler arasında yer almaktadır.

EK ÖDEMELER YAPILACAK?

Memurlara toplu sözleşme ile birlikte ek ödemeler de yapılması kararlaştırılmıştır. Engelli çocuğu olan memurlara aylık 552 TL ek ödeme yapılacaktır. Bu ödeme için ayrıca başvuru yapılmasına gerek yoktur.

Kamu iktisadi teşekküllerinde çalışan memurlar için önemli bir uygulamaya da başlanmaktadır. Bu kişilere verilen kamu konutlarının bedelinin yüzde 15’i alınmayacak, bu kısım devlet tarafından karşılanacaktır.

Memurlara ayrıca toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi yapılacaktır. Bu ikramiye ödemesi ayrı bir ödeme olarak verilmeyecek, maaşlara ek olarak yansıtılacaktır. Memurlar aylık olarak bu kapsamda 520 TL alacaklardır.

BİM ŞOK Carrefour A101 Migros’tan alışveriş yapanlar hemen fişine baksın! 200 TL para iadesi alabilirsiniz

Memurlar için geçerli olacak olan tüm bu sosyal haklar ve ödemeler, toplu sözleşmenin yürürlüğe gireceği 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Bu şekilde memurların gelirlerine bir miktar iyileştirme sağlanmış olacaktır. Ayrıca Ocak ayında memur maaşları yüzde 15 ve enflasyon farkı oranında da artırılacaktır.

Milyonlarca kişiye 1.673 TL aile yardımı Resmi Gazete'de onaylandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.