EkonomiGenelTürkiye

“15 Aralık’a Kadar Başvuranlara Devletten FAİZSİZ GERİ ÖDEME Şansı: 150.000 TL HİBE KREDİ!”

15 Aralık 23.59’a kadar başvuru yapanlara devletten faizsiz geri ödemesiz 150.000 TL hibe kredi müjdesi! – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan İŞKUR aracılığı ile yeni destek kredisi verileceğini açıkladı.

Devletten faizsiz hibe kredi paketi

Yapılan açıklamada çekilecek olan kredi paketinin hibe kredi olarak verileceği belirtilirken, yani kredinin geri ödemesi olmayacak. Faizsiz destek kredisi paketlerinden farklı olarak krediyi çeken kişiler krediye ödemeyecekler. Yani devletten geri ödemesiz destek almış olacaklar.

Kendi işimin patronu olmak istiyorum diyenlere devletten faizsiz, geri ödemesiz hibe kredi müjdesi!

Bakan Işıkhan tarafından sosyal medya hesabından yapılan duyuruda “İŞKUR aracılığı ile engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çalışıyoruz. Kendi işini kurmak isteyen engelli girişimci adaylarına 150 bin TL’ye kadar, eski hükümlü girişimci adaylarına 110 bin TL’ye kadar hibe desteği veriyoruz. Başvurmak isteyen vatandaşlarımız detaylı bilgi için http:// iskur. gov. tr adresinde “Duyurular” bölümünden başvuru rehberine erişebilir.” diyerek engelli girişimcilere 150 bin liraya kadar, eski hükümlü girişimci adaylara ise 110 bin liraya kadar sıfır faizli ve geri ödemesiz hibe kredi desteği verileceği ilan edildi.

İŞKUR hibe kredi başvurusu nereden, nasıl yapılır?

Kredi paketine başvuru yapmak isteyenler için ise son başvuru tarihi 15 Aralık 2023 olarak ilan edildi. Desteklenecek projeler ise şu şekilde sıralandı:

Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik hibe desteği projeleri:

  • 2024 Yılı 1. Dönem Engelli Hibe Desteği Proje Başvuru Rehberi
  • Engelli Hibe Desteği Projesi Başvuru Kılavuzu

Kendi işini kurmak isteyen engelliler proje başvurularını, 15 Aralık 2023 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerekmektedir. İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecektir.

Ziraat Bankası’nda hesabı olanlara duyuruldu! Hesaplara 1.000 TL yatacak

Ziraat Bankası’ndan 29 Ekim’e özel 1 milyon TL limitli faizsiz süper destek kredisi!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank imdada koştu! Kredi muslukları açıldı, 50.000 TL ihtiyaç kredisi başladı

Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları projelerini hazırlayıp 15 Aralık 2023 tarihi mesai saati sona erene kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edebilirler. Ayrıca, kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığıyla bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize iletmesi gereklidir.

Bu koşullar altında başvuru yapan kişiler arasında yapılan değerlendirmede uygun bulunan engelli bireylere 150 bin TL, eski hükümlü olan bireylere ise 110 bin liraya kadar hibe kredi desteği sağlanacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.