EkonomiGenelTürkiye

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2023 Ağustos Ayı için Yeni Yardım Parası Şartlarını Açıkladı!”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Maddi Destek: Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatırılıyor?

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen destek ödemeleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ülkemizde geçimini sürdürmekte güçlük çeken ailelere ve çeşitli sağlık sorunları olan vatandaşlara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Bu destek ödemeleri, maddi sıkıntılar yaşayan vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor.

Her Ay 5 Bin 98 TL Ödeniyor

Destek ödemeleri, çeşitli kategorilerde yapılan yardımları kapsamaktadır. Evlerinde yaşlı, engelli veya yardıma muhtaç kişilere bakan vatandaşlara her ay belirli tarihlerde maaş yatırılmaktadır. e-Devlet üzerinden yapılan başvurunun onaylanması üzerine hesaplara 5 bin 98 TL yatmaya başlamaktadır. Evde bakım maaşı alanlar, maaşlarının yatıp yatmadığını hem SMS hem de e-Devlet aracılığıyla kontrol edebilmektedir.

15 Ağustos’ta Başlayacak

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, maaşlarının ne zaman yatacağını merak etmektedir. Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15’i ile 31’i arasında yatırılmaktadır ve ödemeler, 15 Temmuz’dan ay sonuna kadar hesaplara yatırılmaktadır. Yeni ödemelerin ise 15 Ağustos’ta başlayacağı bildirilmiştir. (tv100)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.