EkonomiGenelTürkiye

Sıfır Faizli Kampanyasıyla Hyundai, Fiat, Opel, Renault Fiyatlarında Büyük İndirim!

Otomotiv Sektöründe Yeni Kredi Kampanyaları ile Araç Almak Daha Avantajlı

Otomotiv sektörü, son aylarda birçok alanda olduğu gibi durgunluk yaşamaktadır. Özellikle pandemi dönemi ve sonrasında alınan ekonomik tedbirler ve kısıtlamalar, sıfır araba satışlarında önemli bir düşüşe neden oldu. Ancak yıl sonuna yaklaşırken, otomobil bayileri yeni kredi kampanyalarıyla müşterilere cazip fırsatlar sunmaktadır.

0.99’dan Başlayan Kredi İmkanı

Konuyla ilgili olarak İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Milliyet gazetesine yaptığı açıklamada, “Otomotiv piyasasında talep düşüşü, banka kredilerinin sıkılaştırılması gibi nedenlerle oluşmuştur. Düşük talep, artan stoklar ve yaklaşan yıl sonu etkisiyle bazı markalar takas desteği, uygun oranlı kredi imkanı veya yüzde 15’e kadar indirim gibi cazip kampanyalar sunmaktadır” dedi.

Ertemel, banka kredi faiz oranlarının yüzde 5 seviyesine yaklaştığını belirterek, “Tüketici açısından en cazip kampanyaların başında krediler gelmektedir. Mevcut piyasa koşullarında banka faiz oranlarının değişkenlik gösterdiği ve krediye erişimin zor olduğu düşünülürse, markaların kendi bünyelerinde marka/model bazında değişen çok düşük oranlarla başlayan kredi imkanı sunması oldukça cazip hale gelmektedir” şeklinde konuştu.

Yüzde 0 Faiz İle Yeni Kampanya

Ertemel, “Son olarak bir marka yeni kampanyasını açıklayarak, yüzde 0 faizli finans desteği sunacağını duyurdu” diyerek sözlerine devam etti. Ancak bu tür finansman desteklerinin belli bir tutara kadar olduğunu ve genellikle 12 ay vadeli olduğunu vurgulayan Ertemel, detayların iyi araştırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca bazı markalarda, finansman desteğiyle birlikte fiyat indirimi sunulmadığına dikkat çekti.

Ekim’de Ek İndirimler

Ertemel, yaz aylarından itibaren başlayan kampanyaların Eylül ayında daha avantajlı koşullarla devam ettiğini ve Ekim ayında ise ek indirimlerin de sunulduğunu belirtti. Genel olarak finansman, takas ve indirim noktasında avantajlı kampanyalar sunulduğunu dile getiren Ertemel, fiyatların düştüğü ve avantajlı oranların sunulduğu için önümüzdeki aylarda sektörün istikrarlı bir şekilde büyüme göstereceğine inandığını ifade etti.

Stoku Fazla Olan Araçlar Daha Avantajlı

Ertemel, açıklamasında, “Özellikle 2023 Aralık ve 2024’ün ilk aylarında kampanya uygulanmayan modeller için bazı fırsatlar sunulabilir veya stoku fazla olan araçlarda kampanyalar daha cazip hale gelebilir. Autu almak isteyen vatandaşlarımız, ihtiyaçları ve bütçeleri doğrultusunda süreci değerlendirerek karar verebilirler” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Sıfır Faizli Kampanyasıyla Hyundai, Fiat, Opel, Renault Fiyatlarında Büyük İndirim!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.