EkonomiGenelTürkiye

Kabinenin kararları: Faizsiz kredi, bedava internet, gençlere cihaz desteği!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Gençlere Müjde Verdi!

Gençlere Teknoloji Desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında, önemli gündem maddeleri ele alındı. Toplantıda iç ve dış gelişmeler değerlendirildi ve alınan kararlar kamuoyuyla paylaşıldı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere müjde vererek sözlerini tutacaklarını belirtti. Üniversiteli gençlere piyasa satış fiyatı 9.500 TL’yi geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5.500 TL’ye kadar teknoloji desteği sunacaklarını duyurdu. Bu desteğin yanı sıra örgün eğitimdeki gençlere aylık 10 GB internet kotası tanımlanacak. Üniversite gençlerinin teknolojiye ve bilgiye daha kolay erişmeleri için destek sağlanacak. Ayrıca 18 yaşındaki tüm gençlere 1 yıl geçerli genç kartı verilerek müze, tiyatro, sinema gibi imkanlardan ücretsiz veya indirimli olarak faydalanmaları sağlanacak.

Faizsiz Kredi Desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini hedefleyen projeyi tamamladıklarını açıkladı. Yakın zamanda Aile ve Gençlik Bankası ile ilgili bir kanun teklifini TBMM’ye sunacaklarını ifade etti. Yeni evlenecek çiftlere Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla faizsiz kredi imkanı sunulacak. Bu bankanın gelirleri doğalgaz ve petrol gelirlerinden ayrılan bir payla karşılanacak. Gelirlerin aktarılması süreci sağlandığı takdirde pilot uygulamalara geçilecek. Pilot bölge olarak da deprem bölgesi seçilecek ve uygulamalar hemen başlatılacak.

Ekonomik Mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca ekonomiye yönelik mesajlar da iletti. Son dönemde artan hayat pahalılığına karşı mücadelelerinin öncelikleri olduğunu vurguladı. Otomobil sektöründe attıkları adımlarla piyasada oluşan balonu söndürdüklerini belirtti. Yanıltıcı ilanlara karşı önlemler alacaklarını ifade etti. Deprem bölgesinde ise inşaat maliyetlerine yönelik fırsatçılık yapıldığına dikkat çekerek vatandaşları bu durumdan koruyacaklarını söyledi. Büyük ve güçlü Türkiye için verdikleri mücadeleyi milletleriyle başarıyla tamamlayacaklarını vurguladı.

Kabinenin kararları: Faizsiz kredi, bedava internet, gençlere cihaz desteği!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.