EkonomiGenelTürkiye

IBAN ile 5.098 TL ödeme almak için fırsatı kaçırmayın!

**Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Ekim Ayı Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Başlıyor**

**Evde Bakım Maaşı Ödeme Listesi Güncellendi: İşte Ödeme Detayları**

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ekim ayı evde bakım maaşı ödemelerini yarından itibaren yapmaya başlayacak. Bakanlık, e-devlet üzerinden yeni ödeme listesini yayınladı. Bu listede adınız ve soyadınız bulunan vatandaşlar için yarın 5.098 TL’lik ödeme yapılacak. Evde bakım maaşı ödemesi alıp almadığınızı öğrenmek için bu listeyi kontrol edebilirsiniz.

**Evde Bakım Maaşı Zamlı Ödeme Miktarı ve Kimlere Veriliyor?**

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sunduğu sosyal yardım ve destek ödemeleri kapsamında evde bakım maaşı ödemesine devam ediyor. Ekim ayı evde bakım maaşı ödeme tarihleri sabah saatlerinde bakanlık tarafından açıklandı. Aile Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, e-devlet üzerinden yayınlanan listede adınız, soyadınız ve T.C. kimlik numaranız bulunan vatandaşlara yarından itibaren 5.098 TL’lik maaş ödemesi yapılacak. Peki, evde bakım maaşı zamlı ödeme miktarı ne kadar? Kimler evde bakım maaşı alabilir? İşte tüm detaylar…

**Ödemeler Yarından İtibaren Başlıyor!**

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunduğu evde bakım maaşı ödemeleri, yarından itibaren başlayacak. Ödemeler, T.C. kimlik numarasının sonuna göre yapılacak ve bakanlık tarafından e-devlet üzerinden bir liste yayınlandı. Listeye bakmak için T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle birlikte e-devlet’e giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunan sosyal yardım ve destek ödemesi bölümünden listede isminizin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ekim ayı evde bakım maaşı yatan iller listesine göre ödeme miktarı da belirlendi. Bakanlık, 5.098 TL’lik maaş ödemesi için onay verdi.

**Ödemeyi Kimler Alabilir?**

Aile Bakanlığı tarafından sunulan en önemli yardımlardan biri evde bakım maaşıdır. Evde bakıma muhtaç yaşlı, hasta veya engelli bir yakınına bakan ve kişi başına düşen geliri asgari ücretin üçte birinden az olan kişiler, bu ödemeden faydalanabilmektedir. Evde bakım maaşı alabilmek için, bakıma muhtaç olan kişinin hastaneden alınmış bir sağlık raporu bulunması gerekmektedir. Bu şartlara uygun olanlar, bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden diğer belgeleri öğrendikten sonra PTT aracılığıyla maaş almaya başlayabilirler.

**Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yapılacak?**

Ekim ayı evde bakım maaşı ödemeleri için belirlenen tarihler kesinlik kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamayla Ekim ayı evde bakım maaşı ödemelerinin 15-31 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Ödeme hakkına sahip olan vatandaşlara 5.098 TL’lik maaş ödemesi, PTT üzerinden veya Ziraat Bankası IBAN numaraları aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

IBAN ile 5.098 TL ödeme almak için fırsatı kaçırmayın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.