EkonomiGenelTürkiye

Kariyer eğitimi için ‘Açık Lise’ tercihi: Öğrenci ve velilerin belirsizlik süreci

**Açık Liselere Geçişler Zorlaştırıldı: Milli Sporcular ve Tutuklu Yakınları İstisna Tutulacak**

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılmasına az bir süre kala açık liselere geçişlerin zorlaştırıldığını duyurdu. Bundan böyle, istisnai durumlar dışında açık liselere geçiş yapılamayacak. Milli sporcular, tutuklular, şehit ve gazi yakınları ise bu düzenlemeden muaf tutulacak.

Düzenleme yayınlandığından beri günler geçti, ancak ayrıntılar henüz netleşmedi. Bu belirsizlik, tartışmalara da yol açtı.

Açık liselere kayıt yaptırmak isteyen aileler ve çocuklarını hafızlık ve Kuran kurslarına göndermek isteyenler, kendilerinin örgün eğitime mecbur bırakıldığını belirterek tepki gösterdi.

**Okulların Açılmasına Az Bir Süre Kala Açık Liselere Geçişlerde Zorluk**

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bir duyuruyla, okulların açılmasına az bir süre kala açık liselere geçişlerin zorlaştırılacağı açıklandı. Bu yeni düzenlemeye göre, istisnai durumlar dışında artık açık liselere geçilemeyecek. Milli sporcular, tutuklular, şehit ve gazi yakınları ise bu kuraldan muaf tutulacaklar.

Ancak, bu kararın ayrıntıları henüz netleşmedi ve bu belirsizlik de bazı tartışmaları beraberinde getirdi.

Aileler, çocuklarını açık liselere kaydetme veya hafızlık ve Kuran kurslarına yazdırma konusunda mecbur bırakıldıklarını belirterek tepki gösterdi. Bu yeni düzenleme, onları endişelendiren bir durum oluşturdu.

Kariyer eğitimi için 'Açık Lise' tercihi: Öğrenci ve velilerin belirsizlik süreci

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.