EkonomiGenelTürkiye

65 yaş üzeri vatandaşlara TC Kimlik Kartı ile yapılan başvurularda devlet tarafından yıllık 28 bin 179 TL desteği sağlanacak.

**Engelli ve Yaşlı Vatandaşlara Yıllık 28.179 TL Destek Ödemesi**

Aracı ile trafiğe çıkan sürücüler dikkat kesilsin! Cezası resmen açıklandı yaptırmayan 12399 TL ceza ödeyecek

**Destek Programları ile Hükümet Yardımlarına Ulaşma Şansı**

Türkiye’deki piyasaların sürekli bir alevlenme durumu yaşadığı şu günlerde, enflasyonun durdurulamaz bir şekilde yükselmesi, ekonomi yöneticilerini harekete geçirmekte ve geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara yardım eli uzatılmasını sağlamaktadır. Türkiye genelinde hükümet tarafından belirlenen ve bakanlıklar tarafından geliştirilen yardım programları, vatandaşlara ulaştırılmaya devam etmektedir. Bu destek programları, çiftçilerden öğrencilere, dar gelirli bireylerden engellilere kadar birçok farklı grup için farklılık göstermektedir.

**Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Destekleri**

Hükümetin talimatıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destekler, belirli şartlara bağlı olarak hak sahiplerini belirlemektedir. Başvuruları alınan vatandaşların ekonomik durumu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından araştırılmakta ve uygun görülmesi durumunda kişilere yardım yapılmaktadır. Hak sahibi olan kişilere ise belirli dönemlerde ve belirli miktarlarda destek ödemeleri yapılmaktadır.

**Hak Sahipleri ve Yardım Programlarından Faydalananlar**

Hak sahibi olmak için belirli kriterlere uymak gerekmektedir ve herhangi bir yardım programından faydalananlar için ödemeler periyodik olarak bakanlık tarafından yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemelerinden yaşlılar da faydalanabilmektedir. 65 yaş üzeri vatandaşlar için “Engelli – Yaşlı” kategorisinden maddi destek sağlanmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde, bu yardımlara ilişkin detaylı bilgilere yer verilmektedir.

**Yıllık 28.179 TL Destek Ödemesi**

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “Engelli – Yaşlı” yardım programı kategorisiyle yaşlı aylığı olarak da bilinen destek ödemeleri yapılmaktadır. Sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınarak aylık ödeme yapılır. Yaşlı aylığı aylık periyotlar halinde ödenmektedir ve yeni dönemde bu ödemeler aylık olarak 2.348,30 TL olarak hesaplara geçecektir. Yaşlı aylığı yıllık olarak değişmektedir ve toplamda 28.179 TL’ye denk gelmektedir.

**Başvurular Nasıl Yapılmalı?**

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlı aylığı başvuruları için vatandaşları SYDV ya da Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmaya davet etmektedir. Başvuruda bulunan kişilere “başvuru alındı” belgesi verilmekte ve başvurular bir ay içinde sonuçlandırılmaktadır. Başvuru sonuçları, e-Devlet kapısı üzerinden öğrenilebilmektedir.

Söz konusu yardımdan, 65 yaş üstü kişiler ile bu kişilerin vasi veya vekilleri faydalanabilmektedir. Başvuru için ise yalnızca Türkiye Cumhuriyeti (T.C) Kimlik Belgesi yeterli olmaktadır. Ödemeler ise aylık olarak 2.348,30 TL olarak yapılmaktadır.

Kaynak: Usakgundem.com

65 yaş üzeri vatandaşlara TC Kimlik Kartı ile yapılan başvurularda devlet tarafından yıllık 28 bin 179 TL desteği sağlanacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.