EkonomiGenelTürkiye

“Genişletilen Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi: Emeklilerden başkası da alacak!”

Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Genişliyor: Emekliler ve Diğer Hak Sahiplerine Müjde

Emekliler için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Cumhuriyet Bayramı kabine toplantısında verilecek müjdeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla geniş çaplı etkiler yaratmıştı.

Emekliye Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Kimlere Verilecek?

Kabinenin ardından yapılacak olan ulusa sesleniş konuşmasında, emeklilere ve diğer hak sahiplerine müjdelerin verilmesi bekleniyor. Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi sadece emeklilere değil, aynı zamanda şehit yakınları, gaziler, ölüm aylığı alanlar, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gören siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine de ödenecek.

2023 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak?

Kabine toplantısında, ödenecek ikramiye miktarı da değerlendirilecek. İlk hesaplamalara göre, 11 liralık ikramiye için 14.2 milyar TL, 5000 liralık ikramiye için ise 71 milyar TL’nin ayrılması planlanıyor. İlgili sunumun ardından, tam maliyet ortaya çıktığında miktar kesinleşecek.

Emeklilere Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Ödenecek?

Bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Pazar gününe denk gelmektedir. Kesinleşmesi durumunda, ikramiyeler emekli numarası veya kimlik numarasının son hanesine göre kademeli olarak 23 Ekim 2023 Pazartesi gününden başlayarak 27 Ekim 2023 Cuma gününe kadar hesaplara yatırılması beklenmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.