EkonomiGenelTürkiye

Halkbank 70.000 TL İhtiyaç Kredisi: Yeni Maliyetler

**Halkbank İhtiyaç Kredisi Güncellemesi: Faiz Oranları Yükseliyor**

**Halkbank, İhtiyaç Kredisi Kampanyasında Faiz Artışına Gitti**

Türkiye’de kredi musluklarının yavaş yavaş kapanmaya başladığı bildirilirken, bu durum bankaların kredi maliyetlerine yansıyor. Nakit sıkışıklığı yaşayanlar, ilk olarak bankalardan ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünüyorlar. Ancak, bankalar kredi maliyetlerini akıl almaz seviyelere çekmeye başladılar. Bu durumda kamu bankaları da ayak uydurunca, kredi çekmenin maliyeti yükseldi.

Halkbank, en çok ihtiyaç kredisi kullandıran bankalardan birisi olarak dikkat çekiyor. Her müşteri grubuna özel bir ihtiyaç kredisi kampanyası olan Halkbank, bugüne kadar ucuz kredi ile gündem olmuştu. Ancak artık bu ucuz kredi dönemi kapandı. Halkbank’ın ihtiyaç kredisi faizinde yeni bir artış daha yapıldı. Bu yükselen maliyet, müşterilerin ihtiyaç kredisi kullanmalarının engellenmesi amaçlanıyor.

**Halkbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Yükseltildi**

Halkbank’ın ihtiyaç kredisi aylık faizi yüzde 3,75’e yükseltildi. Bu faiz oranı, son güncelleme öncesinde aylık yüzde 3,35 olarak uygulanıyordu. Aylık faizle yapılan yüzde 0,40 oranındaki artış, kredi maliyetinde ciddi bir etki yaptı. Böylece müşteriler artık ihtiyaç kredisi kullanırken iki defa düşünmek zorunda kalacaklar. Çekilecek olan kredinin maliyeti müşterileri zorlayacak seviyelerde bulunuyor.

**Halkbank İhtiyaç Kredisi Kampanyası Detayları**

Halkbank’ın ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında müşterilere sağladığı diğer imkanlarında ise herhangi bir güncelleme yapılmadı. Yine müşteriler, 24 aya kadar veya 36 aya kadar vadeli ihtiyaç kredisi çekebilecekler. 50.000 TL’ye kadar olan krediler 36 ay vadeli, 50.000 TL ile 70.000 TL arasındaki krediler de 24 ay vadeli verilebilecek.

Halkbank müşterileri, ihtiyaç kredisi çekmeleri halinde esnek ödeme imkanlarına yine sahip olabilecekler. Yeni kredi maliyetini ödemeyi kabul eden müşteriler, taksitleri bütçelerine ve gelir akışlarına göre planlayabilecekler.

**70.000 TL İhtiyaç Kredisi Maliyet Tablosu**

Halkbank’tan ihtiyaç kredisi kullanan müşterilerin kredi maliyetleri aylık yüzde 3,75 oranında faiz ile hesaplanıyor. 24 ay vadeli 70.000 TL ihtiyaç kredisinin aylık taksiti 5.011 TL oluyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 120.275 TL oluyor.

Halkbank 70.000 TL İhtiyaç Kredisi: Yeni Maliyetler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.