EkonomiGenelTürkiye

7445 TL Ödeme Yatacak! T.C Kimlik Numaranızla Aylık Ödemeler İçin Detaylar

**Yaşlılara Özel Sosyal Yardım Ödemeleri 2023’te Arttı**

**Saygın Öcal / SEO Uzmanı**

Sosyal yardım ödemeleri her geçen gün artmaktadır ve bu durum pek çok vatandaşın ekonomik zorluklarla mücadele etmesine neden olmaktadır. Devlet, vatandaşlara yardım etmek için Temmuz ayında sosyal yardım ödemelerine zam yapmıştır ve bu da büyük artışlara yol açmıştır. Son açıklamaya göre, yaşlılara verilen yeni yardım miktarı üzerinde de değişiklik yapıldığı belirtilmiştir. 65 yaş ve üzeri kişilere 7.445 TL sosyal yardım ödemesi yapılacaktır. Bu yardım, nakit yardımla sınırlı kalmayacak aynı zamanda sağlık hizmetleri ve ücretsiz ulaşım desteğiyle de sağlanacaktır.

**Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Ödemelerine Devam Ediyor**

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardım ve destek ödemelerini hızla sürdürmektedir. Devlet, hastalara ve yaşlılara yönelik öne çıkan yardımları sunmaktadır. Bu yardımlar arasında 65 yaş aylığı ve hasta yaşlılara verilen bakım ödemesi de bulunmaktadır. 2023 yılında 7.445 TL’ye çıkan yaşlı ödemeleri, kimlere verilecektir? Bu yardım desteğinden nasıl yararlanabileceksiniz? İşte tüm detaylar…

**Yaşlılara Özel Yardım İmkanı Sağlanıyor**

Aile Bakanlığı tarafından yaşlılara özel olarak sunulan sosyal yardım imkanları araştırılmaya devam etmektedir. Yardım ödemeleri, T.C. kimlik numarasının son rakamına göre belirlenerek hesaplara zamlı olarak yatırılmaktadır. Şu anda, engelli maaşı, yaşlılık maaşı ve evde bakım maaşı gibi yardımlar öne çıkmaktadır. Devlet tarafından yaşlılara verilen yardım miktarı toplamda 7.445 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

**Başvuru Koşulları Nelerdir?**

Yaşlı ve hasta vatandaşlara devlet tarafından sağlanan yardımlar için başvuru koşulları belirlenmiştir. Yardım alabilmek için öncelikle engelli ve hasta olan yaşlıların sağlık raporu almaları gerekmektedir. Sağlık raporu aldıktan sonra, bakanlık tarafından yetkilendirilmiş sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ya da e-devlet üzerinden başvuru yapmak yeterlidir. 65 yaş üstü kişilerin maaş alabilmesi için bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlar arasında en önemlileri, 65 yaşından büyük olmak, herhangi bir mal varlığı ya da emeklilik hakkına sahip olmamak ve hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olmasıdır.

**Her Ay PTT Üzerinden Ödemeler Gerçekleştirilecek**

Başvuru koşullarını sağlayan vatandaşlara bakanlık aracılığıyla ödemeler, PTT üzerinden yapılmaktadır. 11 haneli kimlik numarasını veya bankaların IBAN numarasını vermeniz durumunda, ödemeler IBAN numaranıza yapılacaktır.

7445 TL Ödeme Yatacak! T.C Kimlik Numaranızla Aylık Ödemeler İçin Detaylar

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.