EkonomiGenelTürkiye

Halkbank’ta 400.000 TL Taşıt Kredisi Taksit Maliyeti Güncellendi

**HALKBANK’TAN ÖZEL TAŞIT KREDİSİ FIRSATI!**

Bankalar, Türkiye’de otomobil satın almak isteyenlere büyük fırsatlar sunmaktadır. İndirim kampanyaları düzenleyen otomobil firmalarının yanı sıra, peşin parası tam olarak yetmeyen kişiler de taşıt kredisi imkanlarını araştırmaya başlamışlardır. Taşıt finansmanı ile birikimlerini birleştirenler, sıfır kilometre otomobile sahip olabilme planları yapmaktadırlar. Bunun için en uygun koşullarda taşıt kredisi kullanmak gerekmektedir. Halkbank müşterileri, taşıt kredisi kullanırken bazı avantajlara sahip olabilmektedir.

**HALKBANK’IN TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASI!**

Halkbank, taşıt kredisi kampanyası ile müşterilerine özel fırsatlar sunmaktadır. Müşteriler, piyasa ortalamasının altında olan faiz oranlarıyla taşıt kredisi kullanabilmektedirler. Bu sayede Halkbank müşterileri, sıfır kilometre bir otomobil almak istediklerinde bankalarının finansman desteğinden faydalanabilmektedirler. Ancak taşıt kredileri belli kurallar çerçevesinde kullanılmaktadır.

**BDDK Tarafından Getirilen Vade Sınırlamaları!**

BDDK tarafından geçtiğimiz yıllarda taşıt kredilerine 48 ay vade sınırlaması getirilmiştir. Şu anda da bu sınırlama uygulanmaktadır, ancak dikkat edilmesi gereken nokta, bu sınırlamanın kademeli bir şekilde olduğudur. 48 ay vadeli taşıt kredisi, sadece fatura değeri 400.000 TL’ye kadar olan otomobiller için geçerlidir. Ne yazık ki şu anda bu fiyat aralığında bir otomobil bulunmamaktadır, bu yüzden 48 ay vadeli taşıt kredisi sadece teoride kalmaktadır.

Fatura değeri 400.000 TL ile 800.000 TL arasında olan otomobiller için ise 36 aya kadar vade imkanıyla taşıt kredisi verilmektedir. Sınırlı sayıda araç olsa da bu fiyat aralığındaki otomobiller için 36 ay vadeli taşıt kredisi kullanmak mümkündür. Bu krediye ilişkin üst limiti yine BDDK belirlemektedir. Değeri 400.000 TL ile 800.000 TL arasında olan araçlar için en fazla yüzde 50 oranında kredi kullanılabilir. Yani fatura değeri 800.000 TL olan bir otomobil için en fazla 400.000 TL taşıt kredisi çekilebilir ve bu kredi, en fazla 36 ay vadeyle kullanılabilir.

**400.000 TL TAŞIT KREDİSİNİN MALİYETİ?**

Halkbank, taşıt kredisi ürününde daha önceki aylarda yüzde 3,55 olarak belirlediği aylık faiz oranını güncellemiştir. 36 ay vadeli 400.000 TL taşıt kredisi için aylık kredi taksiti 22.990 TL’dir. Bu kredinin toplam maliyeti ise 827.667 TL olarak bildirilmiştir.

Halkbank'ta 400.000 TL Taşıt Kredisi Taksit Maliyeti Güncellendi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.