EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere Kasım sürprizi! 15 bin TL’lik SÜPER PROMOSYON Ziraat, Halkbank, Vakıfbank ve PTT’ten geliyor.

Emeklilere Kasım Sürprizi: Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve PTT Arasında 15 Bin TL’lik SÜPER PROMOSYON Kulisi

Emeklilere Verilen En Düşük Zam

Temmuz ayında memurlar, emekli aylığı ve asgari ücretlerde yapılan zam sonrasında emekliler en düşük zam alan grup olarak son sırada yer aldılar. Emeklilere yüzde 25 oranında zam yapılırken aynı zamanda kök maaş hesaplamaları nedeniyle ikinci bir darbe de yaşandı. En düşük emekli aylığı, diğer kesimlere göre daha düşük bir seviyede olan 7 bin 500 TL seviyesinde kaldı ve emekliler büyük bir şok yaşadılar. Ekim ayında beklenen ara zam yerine sadece çalışmayan emeklilere 5 bin TL’lik Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verileceği açıklandı.

Kamu Bankalarından Süper Promosyon Müjdesi

Hükümetin emeklilerin gönlünü almak için seçimlerden önce harekete geçtiği iddia ediliyor. İlk adım olarak kamu bankalarından süper promosyonlar geleceği ifade ediliyor. Şu anda ING Bank, en yüksek emekli maaşı promosyonunu 12 bin 500 TL olarak verirken kamu bankalarının bu rakamı 15 bin TL’ye çıkaracağı iddia ediliyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir kamu bankası müdürüne dayandırılan haberde Kasım ayında emekli maaşı promosyonları için güncelleme yapılacağı ifade edildi.

Kamu Bankalarının Geçmişte Yaptığı Güncellemeler

Hatırlanacağı üzere kamu bankaları daha önceki güncellemelerini yine Kasım ayında yapmıştı. 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olan rakamlar şu şekilde belirlenmişti:

  • 3.500 TL’ye kadar (3.500 TL hariç), toplamda 3.000 TL
  • 3.500 TL – 7.500 TL (7.500 TL hariç) arasında, toplamda 3.500 TL
  • 7.500 TL – 10.000 TL (10.000 TL hariç) arasında, toplamda 4.500 TL
  • 10.000 TL ve üzeri, toplamda 5.000 TL

En Yüksek Promosyon Hangi Bankada Veriliyor? Emekli Maaşı Promosyonu Yükselecek mi?

Kulislerde konuşulan iddialara göre kamu bankaları, promosyon rakamlarını 15 bin ya da en kötü ihtimalle 10 bin TL seviyesine çıkararak özel bankaların rakamlarını da yukarı çekmeye çalışacak. Şu anda ING Bank, emekliye en yüksek promosyonu 12 bin 500 TL olarak vermektedir. Kasım ayında yapılacak güncellemeyle hükümet, emeklilerin gönlünü almayı hedeflemekte ve aynı zamanda Ocak ayında maaşlara yüksek bir zam yapılacağı ifade edilmektedir.

Emeklilere Kasım sürprizi! 15 bin TL'lik SÜPER PROMOSYON Ziraat, Halkbank, Vakıfbank ve PTT'ten geliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.