EkonomiGenelTürkiye

Emekli maaş zammı: SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına müjde! 7.500 TL en düşük maaş değişiyor!

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM GELİYOR MU?

Emekliler için büyük bir önem taşıyan maaşlarda yapılacak olan düzenleme, Türkiye’de kronik bir sorun haline gelen enflasyonun da etkisiyle gündemdeki yerini koruyor. Büyük şehirlerde yaşam mücadelesi veren emekli vatandaşlar, maaşlarının yetersizliği nedeniyle zor günler geçiriyorlar.

EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILACAK OLAN DÜZENLEME NE ZAMAN GELECEK?

Emekliler, 2023 yılı sonuna kadar maaşlarında bir artış bekliyorlar. Bu konuda büyük umutlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte ortaya çıkan gelişmelere bağlanmış durumda.

1 Ekim tarihinde çalışmalarına başlayacak olan TBMM’de, emekli maaşlarıyla ilgili düzenlemeler için de yoğun bir mesai harcanacak. Hem Hazine ve Maliye Bakanlığı, hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşlarına makul ve adil bir düzenleme yapmak için çaba sarf edecekler.

Seçimlerin ardından ortaya çıkan ekonomik tablo, emekli vatandaşları büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Enflasyon ve mali belirsizliklerle mücadele ederken, emekli maaşlarında yapılacak olan düzenlemelerin ne zaman yapılacağı büyük bir merak konusu haline geldi. Bu konuda bazı beklentiler, düzenlemelerin sene sonuna kadar tamamlanacağı yönünde olsa da, ekim-kasım aylarında da düzenlemelerin başlayabileceği konuşulmaktadır.

Emekli maaş zammı: SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına müjde! 7.500 TL en düşük maaş değişiyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.