EkonomiGenelTürkiye

Kapalıçarşı’da Yıl Sonu Gram Altın Tahminleri 2023-2025!

Kuyumcuların Tahminlerine Göre 2023-2024-2025 Yıl Sonu Altın Fiyatları

Rakamlar Ne Söylüyor?

Son dönemde rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarıyla ilgili olarak Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı’dan yeni bir tahmin geldi. Altın piyasasının nabzının attığı kuyumcularda konuşulan rakamı açıklayan Yazıcı, 2023 yıl sonu ve 2024-2025 altın fiyatlarıyla ilgili tahminlerini dile getirdi.

Kuyumcuların Son Altın Yorumları, 2023-2024-2025 Yıl Sonu Altın Fiyatı Tahminleri!

Altın fiyatlarıyla ilgili beklentileri aktaran Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, temmuz ayının düğünlerin yoğun olduğu bir dönem olduğunu belirtti. Altına olan talebin arttığı için fiyatların yükseldiğini ifade eden Yazıcı, altının güvenilir bir liman olarak tercih edilmesi nedeniyle bir miktar daha yukarı gittiğini belirtti. Ayrıca doların değer kazanmasıyla altının da desteklendiğini ve fiyatların sürekli olarak arttığını belirtti. Yazıcı, yıl sonunda altın fiyatlarının yüzde 15-20 oranında artacağını öngördüğünü dile getirdi ve esnafın sezon için çok iyi hazırlandığını vurguladı.

Yazıcı, yerli ve yabancı turistlerin gelmesi ve düğün sezonunun başlamasıyla şu ana kadar yüzde 60-80 arasında bir talep artışı olduğunu ifade etti. Henüz yüzde 100 seviyesine ulaşılamamış olsa da önümüzdeki günlerde talep artışının devam etmesini beklediklerini söyledi. Yazıcı, sezon sonunu güzel bir şekilde tamamlayacaklarına olan inancını dile getirdi.

Geçmişten Günümüze Altın Fiyatları

Yazıcı, geçmişte altının gram fiyatının 100 TL olduğunu ve bir yıl sonra yapacakları bir toplantıda 250 TL olacağını söylediklerinde insanların bu rakamlara inanmadığını belirtti. Ancak bugün geldiğimiz noktada, 2015 yılında altının bin 600 TL olduğunu görüyoruz. Yazıcı, önümüzdeki iki yıl içinde altının 2 bin 300 seviyelerine kadar çıkabileceğini öngördüğünü ifade etti. Yatırımcıların altın yatırımından vazgeçmemelerini ve sabırla beklemelerini önererek sonunda kazanç elde edeceklerini belirtti.

Bu yazıda yer alan bilgiler Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiştir. Yatırım tavsiyesi verilmemektedir.

Kapalıçarşı'da Yıl Sonu Gram Altın Tahminleri 2023-2025!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.