EkonomiGenelTürkiye

Satılık Konut: 14.000 TL Peşinatla Halkbank’tan 140.000 TL Fiyatla!

Ucuz Konut Bulmak Artık Daha Kolay: Halkbank Uygun Fiyatlı Ev Satışları

TOKİ Yeterli Gelmiyor!

Türkiye’de konut fiyatlarındaki sürekli artışlar, ev sahibi olmayı zorlaştırmaktadır. Araştırmalar yapıldığında, emlak piyasasında 2-3 milyon TL gibi yüksek fiyatlarla karşılaşılmaktadır. Ortalama bir vatandaş için bu fiyatlarla ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale gelmektedir. Maaşlı çalışanlar için ise bu fiyatlarla ev satın almak tam anlamıyla imkansızdır. Konut kredisi çekmelerine rağmen, kredi taksitlerini maaşlarıyla ödemek mümkün değildir. Bu nedenle, ucuz konutlara olan talep oldukça yüksektir. Ancak, ucuz konut bulmak da kolay bir iş değildir.

Bankalar, Ucuz Konut Almak İsteyenlere Alternatif Sunuyor!

Ucuz konut arayışında olanlar için, bankaların gerçekleştirdiği konut satışları bir alternatif oluşturmaktadır. Bankaların daha makul fiyatlarla konutları satışa çıkarması, vatandaşlar için çekici bir seçenek haline gelmektedir. Bankaların neden ucuz konut satışı yaptığı ise merak konusu olmaktadır.

Türkiye’de devlet tarafından inşa edilen sosyal konutlar, genellikle ucuz konut seçenekleri arasında ilk akla gelenlerdir. Ancak, talebin çok fazla olması nedeniyle bu sosyal konutlar yetersiz kalmaktadır. Ayrıca, deprem felaketi nedeniyle TOKİ 11 ilde yeni konut projeleri gerçekleştirirken, diğer illerdeki projeleri askıya almıştır. Bu durum, TOKİ’nin sosyal konut sayısını yetersiz hale getirmektedir.

Bankaların Konut Satışı Avantajları ve Nedenleri

Bankalar, ikinci el konutlar için uygun fiyatlar belirlemektedir. Bunun arkasında bazı ekonomik gerekçeler yatmaktadır. Bankaların amacı konut sektörüne girmek değildir. Ancak, müşterilere kullandırdıkları krediler karşılığında ipotek olarak konutları göstermektedirler. Müşteriler, kredi borçlarını ödemediklerinde, ipotek gösterilen konutlar bankaya geçmektedir. Banka konut sahibi olurken, aynı zamanda kredi zararı da yaşamaktadır. Bu kredi zararının telafi edilebilmesi için konutların satılması gerekmektedir. Ne kadar geç satış gerçekleşirse, bankanın maliyeti artmakta ve daha uygun bir fiyat belirlenmektedir. Ayrıca, ihale sistemi kullanıldığı için banka, fiyatı daha düşük belirleyerek ihale sürecinde fiyatın yükselmesini beklemektedir.

Halkbank Ucuz Konut Satışlarıyla Öne Çıkıyor!

Halkbank, uygun fiyatlı konut satışıyla ilgili yeni ilanlar yayınlamıştır. Bu ilanlara göre, Halkbank 148 metrekarelik konutu 140.000 TL olarak belirlemiştir. Ayrıca, 150 metrekarelik konut 281.000 TL’ye, 154 metrekarelik konut 292.000 TL’ye, 157 metrekarelik konut 297.000 TL’ye ve 160 metrekarelik konut 281.000 TL’ye satılmaktadır.

140.000 TL fiyatlı konutu satın almak isteyenler, Halkbank’tan 14.000 TL peşin ödeme yaptıktan sonra 126.000 TL konut kredisi kullanabilmektedirler.

Satılık Konut: 14.000 TL Peşinatla Halkbank'tan 140.000 TL Fiyatla!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.