EkonomiGenelTürkiye

“180 Ay Vadeli Konut Kredisi Hesaplama Tablosu: 1.20 Faiz Oranıyla 500.000-2 Milyon TL Taksitleri!”

1.20 Faiz Oranıyla 180 Ay Vadeli Konut Kredisi Hesaplama Tablosu! 500.000, 750.000, 1.000.000, 2 Milyon TL Taksitleri

Konut kredisi çekmek isteyen kişilere yönelik olarak yeni bir kampanya duyurusu yapıldı. Devlet, bir kere daha ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için yeni destek kredisi müjdesi verirken sızdırılan ilk bilgilere göre, ne yazık ki kredi faiz oranı %1.20 seviyesinde yüksek kaldı. Daha önce düzenlenen tüm konut kredisi paketlerinde faiz oranı, %1 seviyesinin hemen altında, %1.20 sınırındaydı. Yeni kampanyada ise psikolojik eşik olarak adlandırılan %1 seviyesinin üzerinde kalınması, müteahhitlerin beklentilerini karşılamadı.

Yeni Konut Kredisi Kampanyası Ne Zaman Başlayacak, Kredi Faiz Oranı Yüzde Kaç Olacak, Başvuru Şartları Neler?

Yaşanan gelişmeleri aktaran Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Bazı sınırlandırmalar söz konusu olabilir. Daha önce benzer türden sayılabilecek kampanyalarda, örneğin taşınmazı alacağı şehirde yakın zamanda (son 1 yılda) konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olsa da hisse oranının %50’den fazla olmaması gibi kriterler getirilebilir. Özellikle ilk defa konut alacak kişiler için belli bir süredir o şehirde bulunma şartı da aranabilir. Bu çerçeveler genişletildikçe kredi kullanım oranı daha sınırlı hale getirilecektir. Satın alınan konutta belki belli bir süre oturma şartı da farklı bir düzenleme olarak karşımıza çıkabilir. Bu sayede özellikle gerek kentsel dönüşüm, gerek sınırlı arz ile yükselmeye devam eden konut kiraları satışla bir nebze daha olsun gevşeyebilir. Burada asıl amaç tabii inşaat firmalarının üretiminin belli bir seviyede en azından korunabiliyor olmasıdır,” diyerek faiz oranının ise %1.20 ve %1.50 aralığında olmasını beklediklerini ifade etti.

1.20 Faiz Oranıyla 180 Ay Vadeli Konut Kredisi Hesaplama Tablosu! Kim Kaç TL Taksit Ödeyecek?

Kampanyadan kredi çeken kişiler, %1.20 faiz oranıyla 180 ay vadeli kredi çekmeleri durumunda şu şekilde taksit ödeyecekler:

– 500.000 TL konut kredisi paketinde aylık 7.884 TL taksit ödeyecekler.
– 1 milyon TL konut kredisi paketinde aylık 15.768 TL taksit ödeyecekler.
– 1.5 milyon TL konut kredisi paketinde aylık 23.652 TL taksit ödeyecekler.
– 2 milyon TL konut kredisi paketinde aylık 31.536 TL taksit ödeyecekler.
– 3 milyon TL konut kredisi paketinde aylık 47.304 TL taksit ödeyecekler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.