EkonomiGenelTürkiye

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Hesabınıza 7 bin 296 TL yatıracak! Başvurun hemen.

Eylül 2024’te Evde Bakım Maaşı Ödemeleri: Detaylar ve Tahminler

Eylül 2024’te Evde Bakım Ayılığı Ne Kadar Olacak?

Eylül ayında bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için verilen evde bakım maaşları, ocak ayındaki zam ve artışla beraber yükselmişti. Ocak 2024’e ilişkin tahminler gerçekleşirse, evde bakım maaşları 5 bin 97 lira tutarından 7 bin 296 liraya çıkacak.

Bu destekten faydalanabilmek için bakılan hane içindeki kişi başı gelir sınırı da ocak ayında asgari ücretle birlikte değişecek. Şu anda bu sınır 7 bin 601 lira 55 kuruş olarak uygulanmaktadır.

Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Ödeniyor?

Evde bakım maaşları, her ayın 15’i ve 31’i arasında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından ödenmektedir.

2023 Evde Bakım Maaşı Sorgulama İşlemi

Evde Bakım maaş ödemelerini E Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yapın ve arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazıp aratın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sayfasının altında bulunmaktadır.

SMS İle Evde Bakım Maaşı Sorgulama

Evde bakım maaşı alanlar, sorgulama işlemini telefonlarının SMS özelliği ile de gerçekleştirebilirler. Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla, cep telefonunuzun mesaj bölümüne “BAKIYE” yazıp, 4747 numarasına bir SMS atarak bakiyenizi takip edebilirsiniz. Operatörünüz tarafından bir SMS ücreti tahsil edileceğini unutmayın.

Evde Bakım Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Evde bakım maaşı alabilmek için, engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurunuzda, gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri ve ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi bilgiler incelenecektir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Hesabınıza 7 bin 296 TL yatıracak! Başvurun hemen.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.