EkonomiGenelTürkiye

Enflasyon Memurları Ürküttü: Yeni Zam Açıklaması Geldi!

MEMURLARIN MAAŞ ZAMMI TALEPLERİ YÜKSEK ENFLASYONLA YÜKSELİYOR

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’de açıklanan yüksek enflasyon rakamlarının toplumu endişelendirdiğini belirtti. Kamu işvereni ile memurlar arasındaki toplu sözleşme pazarlıklarının başlamasının ardından maaş zammı konusunda yeni bir açıklama yaptı. Ali Yalçın, memurlara sunulacak zam teklifinde enflasyon hedeflerinin dikkate alınmaması gerektiğini vurguladı. “Zam teklifi yapılırken piyasa gerçekleri göz önünde bulundurulmalı, enflasyon hedefleri üzerinden değil hareket edilmelidir” dedi.

ENFLASYON KAYGI YARATIYOR!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaş zammı görüşmeleri hakkında devam eden açıklamalarına ilişkin olarak, “Memur-Sen olarak, alım gücümüzün yükseltilmesini ve Cumhurbaşkanı’nın 22.000 TL asgari memur maaşı vaadini önemsiyoruz. Yapılan zam adımı, kamu görevlilerini rahatlatmak için atılan bir adım olsa da açıklanan enflasyon rakamları endişe vericidir. Bu konuda yeni iyileştirmeler yapılmalı ve memurlar mağdur edilmemelidir” şeklinde konuştu.

MEMURLAR NE KADAR ZAM İSTİYOR?

Ali Yalçın, memurların maaş zammı talepleri hakkında da bilgi vererek, “Memur-Sen olarak, 3’er aylık periyotlarda ve refah payı eklenmiş şekilde bir zam teklifi açıkladık. Bu teklif, kaygıları sona erdirmek, alım gücünü artırmak ve enflasyon baskısını azaltmak amacıyla yapılmalıdır. Kamu işvereni, 14 Ağustos’ta bu teklife göre bir zam teklifi sunmalıdır. Enflasyon hedefleri üzerinden zam yapmak fayda sağlamaz. Piyasa gerçeklerini gözeterek bir zam teklifi talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Memur-Sen daha önce yaptığı açıklamalarda, refah payı hariç olmak üzere 2024 ve 2025 yılları için toplamda %110 oranında zam talebinde bulunmuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.