EkonomiGenelTürkiye

24 TL Dolar Kuru Şaşkınlık Yaratıyor!

Doların Türk Lirası Karşısında Hareketi Nasıl Değişiyor?

Doların Türk lirası karşısında değerlenmeye devam ettiği bir süreçte kurun hangi hızla hareket edeceği merak konusu oluyor. Dolar kuruna dair çeşitli değerlendirmeler ve tahminler yapılıyor. Yapılan tüm tahminlerin dolar kurunun yükselişi şeklinde olduğu biliniyor. Ancak dolar kuruna dair enteresan bir gelişme yaşandı.

Google Dolar Kurunu Düşürdü!

Dolar kurunun ne kadar olduğunu Google üzerinden sorgulayanlar haberin yayına hazırlandığı sırada enteresan bir sonuçla karşılaşıyorlar. Google sisteminde dolar kuru 24,05 TL olarak görünüyor. Geçtiğimiz haftayı 28,24 TL seviyesinden tamamlayan dolar kurunun 24,05 TL’ye gerilediğini gören herkes gözlerine inanamadı.

Türkiye’de piyasaların kapalı olmasından dolayı dolar kurundaki değişimi görebilmenin imkanı yok. Asya piyasalarında işlemler başladı ama oradan da bu yönde bir bilgi gelmedi. Dolar kurundaki yaklaşık 4 TL’lik düşüşün Google içerisinde sistemsel bir durumdan kaynaklandığı tahmin ediliyor. Merkez Bankası’nın bile 500 baz puan faiz artırımı yaptığı süreçte gerilemeyen dolar kurunun şu anda düşmesi için herhangi bir gerekçe bulunmuyor.

Dolar Kuruna İlişkin Beklentiler

Dolar kuruna dair uzmanların beklentilerinin neler olduğu kısa bir süre önce açıklanmıştı. Buna göre uzmanlar yıl sonu için dolar kurunun 29,70 TL hedefine varacağını düşünüyorlar. Orta Vadeli Program’da da dolar kuru için yaklaşık olarak bu hedef belirlenmişti. Dolar kurunun baskılandığı bilinirken adil değerinde olmadığı biliniyor. Ancak bu belirtilen yıl sonu hedefi baskılanmadan dolayı gerçekleşmeme ihtimali de büyük bir ihtimal olarak görülüyor. Dolar kurunda ser yükselişe izin verilmeyeceğine dair değerlendirmeler yapılıyor.

Dolar kurunda bu haftanın beklentisi ise yine yükseliş hedefli oldu. Dolar kurunun yeni haftada 28,50 TL’ye doğru hareket etmesi bekleniyor. Dolar kurunun bu hafta 28,00 TL ile 28,50 TL bandında hareket etmesi bekleniyor. Bu hafta FED faiz kararı açıklanacak ama bu kararlar çok uzun bir süredir dolar kurunu etkilemiyor.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

24 TL Dolar Kuru Şaşkınlık Yaratıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.