EkonomiGenelTürkiye

SGK’dan son dakika: Emekli olamayacakların maaşları iptal edilecek!

SGK müjde veriyor! Emekli olamayacak kişilerin maaşları iptal edilecek! – EYT yasası ile emeklilik koşulları değiştirildiğinden beri milyonlarca kişi emekli olabilmek için başvurularını yapmaya başladı.

8 Eylül 1999 ve öncesinde işe başlayan 3,5 milyon kişi EYT kapsamına alındı ve yaş şartı kaldırıldı. Bu kişilerin emeklilik başvuruları hala değerlendirilmeye devam ederken SGK tarafından önemli bir uyarı geldi.

SGK sahte sigortalılarla mücadele ediyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sahte iş yerlerine yönelik denetimleri sıklaştırırken, devleti zarara uğratan usulsüzlükleri engellemek için adımlar atıyor. Yapılan incelemelerde sahte sigortalılıkta birçok farklı yöntemin kullanıldığı ortaya çıktı.

Nergis Şimşek tarafından da bir uyarı yapıldı. Şimşek, emeklilik başvurusu yapan veya yapmayı düşünen kişilere önemli bir uyarıda bulundu. Şimşek, hizmet dökümünün kontrol edilmesinin önemini vurgulayarak SGK müfettişlerinin sahte iş yerleri ve sahte sigortalılık üzerine incelemeler yaptığını, bu 3 kodun emeklilik için büyük önem taşıdığını belirtti: “Bu tedbirlerden biri de sahtecilikle ilgili kodlardır.

Hizmet dökümlerinde yer alan bu kodlar; (Ş) Şüpheli, (K) Kontrollü ve (S) Sahte anlamına gelir. Bu kodlar sigortalıların hizmet dökümünde gösterilir. Eğer hizmet kütüğünde bir sigortalının Şüpheli (K) Kontrollü (S) harfleri bulunuyorsa, o hizmetler dikkate alınmaz. Sadece (Ş) Şüpheli kodu, hizmet bildiriminde ve aylık bağlama işlemlerinde dikkate alınır.

EYT kapsamında ise eğer bir vatandaş e-devlet üzerinden kendi hizmet dökümüne baktığında Şüpheli (K) Kontrollü (S) kodlarının bir iş yerinden bildirildiğini görürse, bu hizmetler aylık bağlama işlemlerinde dikkate alınmaz” diyerek işe girişi olan herkesin bu kodları mutlaka kontrol etmesi gerektiğini ifade etti.

SGK'dan son dakika: Emekli olamayacakların maaşları iptal edilecek!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.