EkonomiGenelTürkiye

Son gün! MTV ve gelir vergisi 2’nci taksit ödemeleri için ödeme yöntemleri ve detaylar!

VERGİ BORÇLARI VE MOTORLU TAŞITLAR İÇİN SON ÖDEME GÜNÜ BUGÜN

Yapılandırması yapılan vergi borçları ve motorlu taşıt vergisi ile gelir vergisi taksit ödemeleri için son gün bugün. Yapılandırma Kanunu kapsamında bulunan vergi borçlarının peşin 1. ve 2. taksitlerinin son ödeme günü bugün olarak belirlenmiştir. İlk taksit ödeme süresi uzatıldığından dolayı birinci ve ikinci taksitlerin birlikte ödenmesi gerekmektedir. Yapılandırma hükümlerinden faydalanmak ve ceza indiriminden yararlanabilmek için ödemelerin kesintisiz şekilde yapılması önemlidir. Eğer yapılandırılmış borçlarınız varsa, bugün kesinlikle ödemelerinizi yapmanız gerekmektedir.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Motorlu taşıt vergisi ve gelir vergisi için son ödeme günü bugün. Ödemelerin nasıl ve nereden yapılacağı ise merak konusu oldu. Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi olan www.gib.gov.tr üzerinden, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması aracılığıyla elektronik ortamda yapılabilmektedir.

Borcu bulunan ve borçlarını yapılandıranlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartlarıyla veya banka hesaplarından yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet bankacılığı veya telefon bankacılığı gibi alternatif ödeme kanallarından veya PTT şubelerinden ödeme yapabileceklerdir.

Yukarıda sayılan ödeme seçeneklerinden herhangi birini tercih edebilirsiniz. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde yapılandırma süresi uzatılmıştı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma işlemi için 1. ve 2. taksit ödemelerinin son günü 31 Ağustos olarak belirlenmişti. Ancak yoğunluk nedeniyle ödeme süresi uzatıldı ve SGK kapsamında yapılandırılan tüm borçlar ve sigorta primi borçlarının son ödeme tarihi 3 Ağustos olarak açıklandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.